Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiril Eckhoff jubler for 5. plass i Sverige

Bestenotering i v-cupen.

BESTE NORSKE: Tiril Eckhoff gikk fikk ned 18 av 20 blinker på dagens 15 km. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB SCANPIX
BESTE NORSKE: Tiril Eckhoff gikk fikk ned 18 av 20 blinker på dagens 15 km. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB SCANPIX Vis mer

Vinden i Östersund maktet ikke å finte ut Tiril Eckhoff torsdag. Skiskytteren nøyde seg med to bomskudd og gikk inn til sin beste verdenscupplassering med 5.-plass.

Eckhoff sto for det oppløftende resultatet på en ellers grå norsk dag. Hun var 22 sekunder fra en plass på seierspallen, men strålte etter løpet.

- Det var veldig morsomt. Veldig gøy å få ned 18 blinker i dag, særlig når det gjaldt som mest på normaldistansen, sa 23-åringen til NTB.

15-kilometeren skulle egentlig gått onsdag, men ble flyttet av uvær og kraftig vind. Eckhoff klarte best av de norske jentene å nullstille seg til det utsatte løpet.

- Det gjaldt å nullstille seg fra i går og gjennomføre et godt løp. Det synes jeg at jeg klarte bra. Vi fikk en dag ekstra til å forberede oss på, og det fungerte jo bra for meg, sa hun.

Bare nesten Eckhoff ledet lenge konkurransen, men med én bom på hver av de stående skytingene holdt det ikke helt inn. Gabriela Soukalova vant foran Anastasia Kuzmina. De var begge raskere enn Eckhoff i sporet. 3.-plasserte Marie Laure Brunet fikk ett treffskudd mer på standplass.

- I dag var det ikke noen supersprut (i beina). Forhåpentligvis går det bedre i morgen.

Eckhoff fikk spørsmål om det ikke var bittert at pallplassen røk siden hun var så nær.

- Nei. Den dagen kommer sikkert, sa hun.

Bomfest De andre norske jentene bommet fire ganger eller flere: Hilde Fenne og Ann Kristin Flatland 4, Tora Berger og Synnøve Solemdal 5, mens Elise Ringen måtte tåle hele 8 bomskudd.

Eckhoff hadde fra før en treffprosent på svake 63 på stående skyting. Torsdag overvant hun statistikken og skjøt i tillegg feilfritt på liggende.

- Jeg har jobbet med det i år, da. Blitt litt bedre. I tillegg «tryna» jeg på sykkel og fikk kun trent stående skyting i noen uker. Jeg tror det kan ha hjulpet meg litt, sa en fornøyd Eckhoff.

(NTB)