Tiril Eckhoff legger opp

Det bekrefter skiskytterstjerna på Instagram.

GIR SEG: Tiril Eckhoff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GIR SEG: Tiril Eckhoff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg gir meg som skiskytter nå», åpner Eckhoff Instagram-innlegget med.

«Jeg har fått oppleve mye og føler meg utrolig heldig som har fått leve drømmelivet som skiskytter i over 15 år», skriver hun videre.

32-åringen legger opp få dager etter at lagvenninen Marte Olsbu Røiseland annonserte at hun avslutter karrieren som toppidrettsutøver.

«Det er litt trist og gi seg, men samtidig kjenner jeg også at det er en riktig beslutning. Jeg er stolt av det jeg har fått til og kommer alltid til å se tilbake på årene som skiskytter med et smil», avslutter hun i innlegget.

I en pressemelding sier Eckhoff følgende om beslutningen:

- Etter mye sykdom og et tøft år så kjenner jeg på motivasjonen, og at den mangler rett og slett. Jeg har opplevd så mye, og føler vel at jeg ikke finner gnisten som trengs for å sette meg nye mål. Da blir det tungt å leve toppidrettslivet. Det er også veldig fint å kunne si at jeg legger opp her i Holmenkollen, det blir en fin avslutning.

Har slitt

Eckhoff tok totalt åtte OL-medaljer, blant annet to gull. Hun har ti VM-gull, samt to sølv og tre bronse.

Hun reiste blant annet hjem fra Beijing-OL med tre medaljer. Det ble gull på den blandede stafetten, mens det på fellesstarten og jaktstarten ble henholdsvis sølv og bronse.

- Det er spesielt tre ting jeg vil trekke frem fra min karriere. Det første er VM i Holmenkollen 2016 – hele opplevelsen var fantastisk, og den lagfølelsen var enorm. Å få delta i et mesterskap på hjemmebane er noe jeg unner alle som driver med skiskyting! Å få oppleve tre forskjellige olympiske mesterskap er også noe jeg setter veldig høyt, i tillegg til å vinne medaljene selvsagt, sier Eckhoff.

GULLJENTE: TIril Eckhoff under ski-VM i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLJENTE: TIril Eckhoff under ski-VM i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er en av de aller aller største i verden som legger opp, og en av de fire virkelig store i Norge med Liv Grete Skjelbreid, Tora Berger, Marte Olsbu Røiseland og nå Tiril. Det er en utøver som har vært helt ekstrem, sier Ola Lunde til NRK.

Eckhoffs siste konkurranse ble fellesstarten i Holmenkollen i mars i fjor. Hun har i ettertid slitt med søvnproblemer og andre helseutfordringer og deltok ikke under VM i Oberhof.

- Det er ikke så veldig overraskende. Eckhoff har jo stått over en hel sesong og ikke kommet ditt at hun kan satse videre, planen var at hun skulle gjøre det. Så denne nyheten har jo vært varslet at kunne komme, og nå kom den. Det er ikke overraskende, men veldig, veldig synd. Det er en fantastisk idrettskvinne som nå legger opp, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith under Dagsrevyen.

Var i tenkeboksen

I februar sa Eckhoff til NRK at hun vurderte å legge opp:

- Jeg er veldig usikker. Jeg er litt i tenkeboksen, siden jeg har slitt såpass mye med helsa. Jeg grubler fortsatt litt på hva jeg skal gjøre, om jeg orker å ta en sesong til, eller om jeg skal «call it a day», sa hun til NRK.

- Det startet med Covid, så utviklet jeg litt av hvert av søvnproblematikk og diverse. Jeg har fått god helsehjelp og blitt godt fulgt opp, men har funnet ut at det ikke er noe å gå skirenn på, sa hun videre.

I november kom meldingen om at Eckhoff tok en pause fra skiskytingen.

- Det har vært et krevende år og ganske rart for meg å ikke være med på reiser, konkurranser og samlinger. Samtidig har det vært helt naturlig også, gitt at jeg har vært i den situasjonen jeg har vært i hvor jeg har trengt å koble av. Jeg har fått god oppfølging av både trenere og støtteapparat og beholdt kontakten med lagvenninner, så det har vært en veldig fin greie, sier Eckhoff.

Dagbladet får opplyst at Eckhoff kommer til å være til stede under rennene i Holmenkollen denne uka.

- Det blir heldig hyggelig. Jeg kom hjem på mandag og det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å gå skitur med Tiril på tirsdag. Jeg savner Tiril veldig mye, både på tur og i treningshverdagen, sa Ingrid Landmark Tandrevold til Dagbladet under et pressetreff onsdag formiddag.

Tidligere denne uka kom meldingen om at også skiskytterstjernene Denise Herrmann-Wick og Anaïs Chevalier-Bouchet legger opp etter Kollen-rennene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer