STO OVER STAFETTEN: Tiril Eckhoff gikk ikke dagens skiskytterstafett i Holmenkollen, fordi hun føler seg mentalt sliten. Hun har også kritisert lagledelsen for å presse henne til å stille opp på ting hun ikke har hatt lyst til. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
STO OVER STAFETTEN: Tiril Eckhoff gikk ikke dagens skiskytterstafett i Holmenkollen, fordi hun føler seg mentalt sliten. Hun har også kritisert lagledelsen for å presse henne til å stille opp på ting hun ikke har hatt lyst til. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

- Tiril er i balanse, men hun trenger litt mer tid

Får fri til å koble av med kjæresten.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske jentene ble nummer åtte på dagens skiskytterstafett i Holmenkolen - drøye to minutter bak de tsjekkiske jentene, som peker seg ut som VM-favoritter på stafett etter å ha sikret seg sin tredje stafettseier i vinter.

For Norge gikk kvartetten Marte Olsbu (ett ekstraskudd), Elise Ringen (en strafferunde), Synnøve Solemdal (ett ekstraskudd) og anny Welle-Strand Horn (ti treff).

Storebrors avgjørelse Lanslagets frontfigur, Tiril Eckhoff (24), sto over stafetten. En avgjørelse som ble tatt av storebror og landslagstener Stian Eckhoff (35).

Etter åttendeplassen på sprinten lørdag røpet Eckhoff at det har bygd seg opp stor frustrasjon, og at hun har følt seg presset til å stille opp på ting hun ikke har hatt lyst til.

- Etter løpet i går så jeg at Tiril trenger litt ro. Derfor gjør vi noen tiltak nå. Hun er i godt humør, men nå trenger hun å bli skånet litt. Jeg har vært telefonvakt i to dager nå, så hun har nesten ikke hatt tilgang på omverdenen, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

Lærepenge - Hva slags opplegg lager dere rundt henne den neste tiden nå?

- Tiril trenger å koble av og få tid til litt andre ting. Derfor har vi lagd et opplegg med kjæresten henne den neste uka, så hun får helt fri. Så skal hun i gang med treninga igjen, og blir med på VM-precampen på Trysil fra neste søndag.

Han legger ikke skjul på at frustrasjonen som kom til overflaten i går har blitt en lærepenge for dem alle.

- Vi har prøvd å skjerme henne litt, men vi har ikke vært flinke nok. Og når hun sier at hun føler seg presset til å stille opp på ting hun ikke vil, så høres det ikke bra ut. Det er lett for oss andre å si at hun må være med på det og det, og at det ikke tar så lang tid. Men når det koster mye, så er det ikke alltid det lureste.

Vurderte sprint-nei - Men Tiril gir mye av seg selv. Hun er med høyt opp, og hun er med langt ned, og plutselig er det tomt. Og det koster mer jo lenger ned man kommer.

Stian Eckhoff vurderte å sette lillesøsteren ut av sprintlaget på lørdagen også.

- Hun var ikke mentalt i balanse, og det er ikke noe gunstig. Vi driver med skyting, og hun trenger all energien hun kan få. Men sprinten ble heldigvis en fin opplevelse, slik at hun avsluttet med en bra sprint. Hun er kjempehappy med det, sier Stian Eckhoff.

SKJERMER LILLESØSTER: Damelandslagstrener Stian Eckhoff har gitt lillesøster Tiril Eckhoff ekstra fri de neste dagene, for å hente seg inn igjen mentalt og samle overskudd. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SKJERMER LILLESØSTER: Damelandslagstrener Stian Eckhoff har gitt lillesøster Tiril Eckhoff ekstra fri de neste dagene, for å hente seg inn igjen mentalt og samle overskudd. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer