VANT SKYTEDUELLEN: Tiril Eckhoff klarte ikke å gå Norge opp til medalje på VM-stafetten i kveld, men gledet seg over hun slo den hviterussiske verdenscuplederen Darya Domratsjeva i skyteduellen da begge var inn på siste stående skyting. Norge endte på femteplass i stafetten.
VANT SKYTEDUELLEN: Tiril Eckhoff klarte ikke å gå Norge opp til medalje på VM-stafetten i kveld, men gledet seg over hun slo den hviterussiske verdenscuplederen Darya Domratsjeva i skyteduellen da begge var inn på siste stående skyting. Norge endte på femteplass i stafetten.Vis mer

Tiril etter femteplass på stafetten: - Digg å psyke ut Domratsjeva

Og hun gledet seg over at de slo storfavoritten.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Tiril Eckhoff var godt forøyd med femteplassen på dagens VM-stafett i skiskyting - 18,5 sekunder bak Italia på bronseplass.

Bronsekamp Tiril gikk ut på forsvarte femteplassen hun ble sendt ut på av Fanny Welle-Strand Horn, og kunne kjempet om en bronseplass om hun ikke hadde dratt på seg to ekstraskudd på den liggende skytingen.

På stående leverte hun en herlig og prikkfri serie.

- Beste stafetten i år Og opplevelsen på stående gledet Eckhoff spesielt:

Den hviterussiske verdenscuplederen Darya Domratsjeva var inne på standplass omtrent samtidig, men pådro seg to ekstraskudd i jakten på en medalje.

I mål endte Hviterussland på sjundeplass.

- Det ble ikke en medalje, men det er den beste stafetten vi har hatt i år, og dette var en opptur for meg. Det var gøy å gå der med Darya (Domratsjeva) og de beste, sier Tiril Eckhoff.

- Og så var det digg å stå der med Darya og psyke ut henne. Det tar jeg med meg, fortsetter hun.

For mange ekstraskudd Den norske kvartetten Marte Olsbu (2 ekstraskudd), Synnøve Solemdal (4), Fanny Welle-Strand Horn (2) og Tiril Eckhoff (2) pådro seg totalt ti ekstraskudd. Da ble det umulig å hamle opp med suverene Tyskland.

Men Frankrike på sølvplass var bare 24 sekunder foran Norge i  mål.

De norske jentene kjente litt på at en medalje kunne vært innen rekkevidde, om alle hadde hatt ekstraskudd mindre.

- Prøvde alt Tiril hadde et lite medaljehåp da hun la ut på sine seks kilometer.

- Det er et stykke å ta igjen på seks kilometer, meg jeg prøvde så godt jeg kunne og gikk hardt ut fra start, sier hun.

De to ekstraskuddene på liggende skyting gjorde det vanskelig.

- Jeg prøvde å være offensiv og var litt ivrig. Da bommet jeg på sisteskuddet, og måtte ha to ekstraskudd. Men jeg gjorde uansett en god etappe, og fikk ikke tre bom, som jeg har fått før i mesterskapet. Det tar jeg med meg, sier Tiril Eckhoff.

- Slo storfavoritten Tsjekkia var den største gullfavoritten før start, etter å ha vunnet tre av dem stafetter før i vinter, og en andre- og tredjeplass på de to øvrige.

Det gikk derimot forferdelig galt for Veronika Vitkova på sisteetappen, som måtte ut i to strafferunder etter den liggende skytingen.

- Det ble dessverre ikke medalje, men vi slo Tsjekkia, da. Og de var storfavoritter, sier Tiril Eckhoff.