Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiril etter sprekken: - Jeg tenkte jeg skulle gjøre som Johannes

Sprakk på siste stående: - Nå skal jeg hjem i senga.

HADDE IKKE DAGEN: Tiril Eckhoff bommet hele sju ganger på dagens jaktstart, og endte til slutt på en 17. plass. Foto: Hans Arne Vedlog
HADDE IKKE DAGEN: Tiril Eckhoff bommet hele sju ganger på dagens jaktstart, og endte til slutt på en 17. plass. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tiril Eckhoff vant et suverent VM-gull på gårsdagens sprint, og gikk ut først av alle på dagens jaktstart i Holmenkollen.

Hun hang med i medaljekampen helt til siste skyting, men der skjøt hun seg fullstendig bort, og endte til slutt et lite hav bak tyske Laura Dahlmeier, som var i en egen klasse.

Fossumjenta hadde et forsprang på 15 sekunder til Marie Dorin-Habert og ytterligere fem sekunder til Dahlmeier fra start.

Fikk det tøft I dag ble det imidlertid betydelig tøffere for Eckhoff. Hun bommet én gang på begge de liggende skytingene, og bakfra kom Dorin-Habert og Dahlmeier i kjempetempo.

Eckhoff tok inn de to knallsterke løperne på den andre runden, men etter bommen på skyting nummer to havnet den norske jenta et godt stykke bak de to jentene hun delte pallen med i går.

På den tredje skytingen bommet Eckhoff nok en gang, slik at også italienske Dorothea Wierer snek seg forbi. Dorin-Habert bommet imidlertid to ganger.

Dahlmeier seilte i fra i front, mens Eckhoff, Wierer og Dorin-Habert kom sammen inn til siste skyting. Der gikk det så galt det kunne går for bærumsjenta.

Hun bommet nemlig hele fire ganger.

- Jeg tenkte jeg skulle gjøre som Johannes i fjor, spøker Eckhoff til NRK.

Johannes Thingnes Bø vant VM-gull på sprinten i Kontiolahti for et år siden, men mislyktes i likhet med Eckhoff på jaktstarten dagen etter. Markane-løperen endte på 31. plass etter å ha kollapset totalt.

- Nei, dette var skuffende. Nå skal jeg hjem i senga og sove, sier Eckhoff og smiler.

17. plass Den siste runden ble derimot alt annet enn en parademarsj for Eckhoff. Det handlet egentlig mest mulig om å komme seg til mål, noe hun til slutt gjorde.

På en 17. plass, også bak Marte Olsbu, som gikk inn til plassen foran.

Dahlmeier sikret seg sitt første individuelle VM-gull, og vant samtidig sin fjerde jaktstart av fire mulige denne sesongen.

Dorothea Wierer gikk inn til italiensk sølv, mens Dorin-Habert tok bronse.

FIKK DET TØFT: Tiril Eckhoff gikk først ut, men maktet ikke å følge opp gårsdagens VM-gull i dag. Foto: Hans Arne Vedlog
FIKK DET TØFT: Tiril Eckhoff gikk først ut, men maktet ikke å følge opp gårsdagens VM-gull i dag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media