Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiril måtte ut i totalt sju strafferunder: - Ikke skutt så dårlig på år og dag

Ble nummer seks på jaktstarten.

INGEN PALLPLASS: Tiril Eckhoff klarte ikke å følge opp gårsdagens seiersløp, og med sju strafferunder ble hun nummer seks på dagens jaktstart. Foto:  REUTERS/Marcus Ericsson/TT News Agency / NTB Scanpix
INGEN PALLPLASS: Tiril Eckhoff klarte ikke å følge opp gårsdagens seiersløp, og med sju strafferunder ble hun nummer seks på dagens jaktstart. Foto: REUTERS/Marcus Ericsson/TT News Agency / NTB Scanpix Vis mer

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Etter å ha parkert hele verdenseliten på gårsdagens sprint, tok Tiril Eckhoff sin første verdenscupseier i Östersund.

Dermed gikk hun først ut på dagens jaktstart med både Veronika Vitkova, Kaisa Makarainen, Dorothe Wiederer og Darja Domratsjeva innenfor ti sekunder.

Og det var finske Kaisa Makarainen som trakk det lengste strået i dagens jaktstart.

Hun hadde en klar ledelse inn på den siste skytingen, og fem treff fikk hun en stor luke ned til resten, og gikk komfortabelt først i mål.

Tiril Eckhoff var lenge med i kampen om en pallplass, men måtte ut i tre strafferunder etter den siste skytingen, og gikk ut på en niendeplass.

Totalt måtte hun ut i sju strafferunder, og hun gikk i mål på en sjetteplass, etter at hun gikk raskt i sporet.

- Jeg var ikke helt til stede i dag egentlig. Jeg feilvurderte vinden på liggende, og var veldig offensiv uten å egentlig være helt til stede, sier hun til et samlet pressekorps etter løpet.

- Jeg må nok gå igjennom løpet og se hva jeg kløna med. Så starter jeg på nytt igjen. Jeg har ikke skutt så dårlig på år og dag så jeg tror ikke det er krise.

Andreplassen sto mellom Semerenko og Wierer, og det var førstnevnte som spurtet seg til seier.

Domratsjeva tok fjerdeplassen.

Pallplass Tidligere i dag gikk Emil Hegle Svendsen inn til sin andre pallplass i Östersund da han ble nummer tre på herrenes jaktstart.

Heller ikke i dag var det noe å få gjort med suverene Martin Fourcade som noterte seg for sin andre seier på like mange dager.

Svendsen leder likevel verdenscupen med 144 poeng foran Fourcade som har 120. Neste helg fortsetter konkurransene i Hochfilzen.