VM-KLAR: Tiril Sjåstad Christiansen (17) er kvitt skaden og er blant favorittene i slopestyle under VM i freestyle som arrangeres i Voss og Oslo denne uka . Foto: EZRA SHAW, GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
VM-KLAR: Tiril Sjåstad Christiansen (17) er kvitt skaden og er blant favorittene i slopestyle under VM i freestyle som arrangeres i Voss og Oslo denne uka . Foto: EZRA SHAW, GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Tiril og Johan (17) blant favorittene i hjemme-VM

Unge gullkandidater i freestyle-VM.

(Dagbladet): Freestyle består av grenene twintip, kulekjøring og skicross.

De norske freestyle-kjørerne, med landslaget i twintip i spissen, har prestert godt denne vinteren. 17 år gamle Tiril Sjåstad Christiansen vant øvelsen slopestyle i prestisjefulle X-games i slutten av januar. Tidlig i februar stod både hun og Johan Berg (17) øverst på pallen i et verdenscuprenn i sveitsiske Silvaplana.

Ung sport Twintip-kjørerne har vist at de er gode for pallplasseringer, noe som også er målet i VM. Men i tillegg til meritterte Andreas Håtveit er det de to yngste som er de største medaljehåpene.

- Det er en ung sport. Twintip-ski er relativt nytt, og derfor hevder mange unge seg der oppe, sier landslagssjef for twintip-kjørerne, Christopher Frankum, til Dagbladet.

Men for å lykkes som så ung, må man likevel sitte inne med noe spesielt.

- En ting er å være god, en annen ting er å lykkes i konkurranse. Tiril er flink her, og tar seg sammen i pressede situasjoner. Det kommer med trening. Man må få alt annet ut av hodet, og gjøre det du skal der og da. 

Hofteskadet Christiansen Tiril Sjåstad Christiansen, det største håpet på kvinnesiden, falt i prøve-OL i Sotsji denne måneden. Siden da har hun slitt med vond hofte. Sist uke ble hun sendt hjem fra et treningsopphold, og har fått behandling på Olympiatoppen. Nå har hun sammen med landslagsledelsen bestemt at hun kun skal kjøre slopestyle-konkurransen i VM.

Men til tross for dette er ikke Frankum bekymret for at hun ikke mestrer konkurransene i VM. Slopestyle er den grenen Sjåstad Christiansen presterer best i.

GULLKANDIDAT: Johan Berg (17) i aksjon i Copper Mountain i Colorado i januar. Foto: DOUG PENSINGER, GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
GULLKANDIDAT: Johan Berg (17) i aksjon i Copper Mountain i Colorado i januar. Foto: DOUG PENSINGER, GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Hun prøvde ski igjen torsdag kveld, og hvis ting tar samme retning som det har gjort en stund, vil det bli full fres mot VM. Hun har hatt en god følelse hele vinteren, og prestert godt. Hun har et bra grunnlag, sier han.

Hjemmebane I den første internasjonale freestyle-konkurransen som arrangeres i Norge, må hjemmehåpene finne seg i å være favoritter.

- Det er veldig spesielt for oss å kjøre på hjemmebane, og er veldig spente, sier Frankum.

For første gang skal altså de norske freestyle-kjørerne få vise seg fram på hjemmebane, foran venner og familie, som de vanligvis reiser uten ellers i året.

VINNERSKALLE: Tiril Sjåstad Christiansen får skryt av treneren for å være god til å prestere når det gjelder. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX
VINNERSKALLE: Tiril Sjåstad Christiansen får skryt av treneren for å være god til å prestere når det gjelder. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX Vis mer