<strong>STANDPLASS-DRAKT:</strong> Tarjei Bø og Tiril Eckhoff fikk vise fram de de nye skiskytterdraktene - som viste seg å være røde og ikke gule. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STANDPLASS-DRAKT: Tarjei Bø og Tiril Eckhoff fikk vise fram de de nye skiskytterdraktene - som viste seg å være røde og ikke gule. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Tiril og Tarjei strippet fram den nye VM-trikoten

Fra gult til rødt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I dag presenterte skiskytterlandslaget planene for satsingen fram mot VM i Holmenkollen i 2016 - som blant annet innebærer halvannen million til rekruttering.

I den anledning ble lagets nye Swix-trikoter presentert for første gang. Tiril Eckhoff og Tarjei Bø var valgt ut som modeller for renndraktene, og de to stilte først opp i helgult.

Oppgaven med å hjelpe Bø og Eckhoff ut av den gule trikoten tilfalt Emil Hegle Svendsen og Synnøve Solemdal - som fniste seg gjennom oppdraget. Sistnevnte har selv vært sentral i utviklingen av den nye trikoten.

Plagg for plagg ble tatt av, slik at den knallrøde skiskytterdrakten kom til syne på begge utøverne. Ifølge produsenten er drakten markedets letteste.

Bildet over tyder på at den også er blant de mest gjennomsiktige.

- Vi har veldig trua, så får vi se hvor bra det funker, fortalte Synneøve Solemdal under presentasjonen.

Odlo har tidligere hatt gleden av å kle opp de norske skiskytterne. I fjor ble det kjent at Swix ikke ville benytte seg av opsjonen de hadde på langrennslandslaget - men heller ville gå over til å kle opp Bjørndalen & co.

En stavstropp-nyvinning fra Swix ble samtidig presentert, utviklet i samarbeid med nettpp Bø, Eckhoff og Emil Hegle Svendsen. Den nye stroppen på staven skal være enda lettere å få av på standplass, der hvert tidel teller.

Storebror Bø har også vært mye involvert i utviklingen av landslagets nye hanske.

- Samarbeidet gjør både Swix og utøverne bedre, og vi har flere nyheter på vei, sier Swix-direktør Ulf Bjerknes.

Skiskytterforbundet skriver i en pressemelding at fireårsavtalen med skiprodusenten.

- Rekruttering er helt avgjørende for at vi i framtiden skal ha et landslag i verdenstoppen, slik vi har i dag. At Swix ønsker å være med oss i dette arbeidet synes vi er veldig morsomt, sier skiskytterpresident Tore Bøygård.

<strong>FØRST GULT, SÅ RØDT:</strong> Nei, det ble ikke gule drakter for skiskytterne i år heller. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FØRST GULT, SÅ RØDT: Nei, det ble ikke gule drakter for skiskytterne i år heller. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer