Tiril Sjåstad Christiansen ferdig på landslaget

Tiril Sjåstad Christiansen (23) har hatt en klump i magen det siste året. Hun har slitt med motivasjonen, og var redd for at hun hadde mistet skigleden.

GÅR NYE VEIER: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
GÅR NYE VEIER: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tiril Sjåstad Christiansen er ferdig på freeski-landslaget: Det ble klart da Norges Skiforbund offentliggjorte neste års landslag i dag.

23-åringen med to X-Games gull, seks verdenscupseire og en 8. plass fra VM sier hun vil stå friere til å gå egne veier:

- Det er veldig tungt å tre ut av landslaget, og veldig rart. Å være på Nor Freeski-landslaget har vært min verden og det har betydd utrolig mye for meg. Men det innebærer også en ganske «heavy» konkurranse og treningsplan, som først og fremst er fokusert rundt å gjøre det bra i verdenscupen og de største konkurransene i park, sier Sjåstad Christiansen i pressemeldingen.

Går nye veier

Dagbladet møtte Sjåstad Christiansen tidligere denne måneden i forbindelse med en utstilling i Oslo, og da fortalte 23-åringen at hun hadde tatt en lang pause fra trening.

Hun hadde ikke på seg parkski mellom OL i februar og NM i april. Fokuset hadde vært på å kose seg i bakken og nyte livet.

- Jeg har vært redd for at jeg har mistet skigleden det siste året. Så hadde vi ei uke i Jotunheimen hvor jeg opplevde en helt annen side av ski. Da skjønte jeg at det ikke er skigleden jeg har mistet, men man kjører seg fast i et spor. Jeg har reist verden rundt, kjørt konkurranser og jobbet mot et mål mens jeg hele tiden har repetert triks. Jeg har hatt utallige skader og mye motgang. Det kjenner man veldig på, forklarer 23-åringen.

Hun fortsetter:

- Jeg merker nå at jeg har fått et helt annet perspektiv på det jeg driver med etter de to månedene. Jeg har fått en ny glede av å stå på ski. Jeg har aldri hatt det så gøy på ski som nå i det siste.

Skadefrykt

Planene for den neste sesongen er ennå ikke spikret. Det Sjåstad Christiansen vet er at det blir mindre konkurransen og mer kjøring for moro skyld. Hun ser for seg turer til nye destinasjoner, hvor hun kan kjøre uten startnummer. Det blir toppturer, kyting og freestyle.

Hun har også slitt med flere skader, og vet at en liten vridning kan føre til at kneet, som ikke er helt på topp, blir ødelagt igjen. Det betyr i så fall en ny tid uten ski på beina.

- Jeg har lyst til å gjøre mer enn bare park og utforske mer hva ski har å by på. Det har vært veldig ensformig for meg siden jeg startet. Det har vært konkurranser det har dreid seg om, men nå er det tid for noe annet.

- Hva da?

- Jeg er midt inne i en prosess og må tenke litt. Vi har en del planer på gang for neste år og prosjekter vi prøver å få på beina. Jeg vil være en rollemodell for jenter. Det er synd det er så få jenter som driver med dette, og jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg vil få mer flere jenter inn mot neste OL.

Dette blir landslagene i den neste sesongen:

Kvinner: Johanne Killi, Dombås ILSandra Eie, Bærums Skiklub

Menn: Øystein Bråten, Torpo ILFerdinand Dahl, Ingierkollen Rustad SlalåmklubbChristian Nummedal, Hakadal ILBirk Ruud, Bærums Skiklub

Dagbladet oppdaterer saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer