OPERERT: Tiril Sjåstad Christiansen i kneet. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
OPERERT: Tiril Sjåstad Christiansen i kneet. Foto:John T.Pedersen / DagbladetVis mer

Fristilutøver:

Tiril Sjåstad Christiansen operert i kneet

Satser på å være tilbake i august.

Tiril Sjåstad Christiansen måtte tirsdag gjennom en operasjon for å fjerne arrvev i kneet, men fristilstjernen satser på å være klar til sesongstarten i august.

– Jeg kom nettopp ut av operasjonsstuen. Det ble en kjapp operasjon med lokalbedøvelse, der jeg fikk ryddet opp i noe arrvev som «gnagde» i kneet. Nå venter to dager på krykker, men jeg skal kunne trene igjen fra neste uke. Legen sa at det så bra ut, sier Christiansen til NTB tirsdag ettermiddag.

– Det verste med dette er at jeg ikke kan bade på et par uker, legger hun humrende til og viser til sommerværet.

22-åringen skadet seg på trening i Chile i fjor sommer og måtte gjennom et inngrep i det venstre kneet. I desember var hun tilbake i full trening, men fikk på ny smerter etter flere harde landinger.

Det resulterte i et nytt inngrep og ødelagt sesong. I mai var hun endelig tilbake på ski igjen, men i det siste har hun kjent irritasjon i kneet.

Smårusk

– Jeg har kjent at det har vært litt «smårusk» siden jeg begynte å stå på ski igjen. Det har vært litt ubehagelig, som et gnagsår, sier Christiansen.

Etter tirsdagens operasjon ser hun imidlertid lyst på fortsettelsen.

– Planen er å være helt klar når vi skal på treningssamling til New Zealand 9. august. Det blir to uker trening der, og så er det verdenscup i slutten av måneden. Jeg satser absolutt på å stille til start, sier fristilkjøreren fra Geilo.

Hun er ikke bekymret for en ny skadeperiode.

– Jeg håper å være hundre prosent klar i august. Med en gang det ikke gjør vondt i kneet, er jeg klar for å «gønne på», sier 22-åringen.

Konkurransemenneske

Christiansen, som tidligere har sagt til NTB at hun vurderte karriereslutt etter operasjonen i desember, legger ikke skjul på hvor mye hun gleder seg til å konkurrere igjen.

– Jeg gleder meg helt «sykt». Jeg er jo et konkurransemenneske. Jeg ser veldig fram til å få den spenningen i kroppen igjen, sier hun.

22-åringen har OL i Pyeongchang neste år som sitt store mål. Målet er å være i toppform til vinterlekene, sa Christiansen i februar.

Hun sa følgende til NTB da hun var tilbake på ski i mai:

– Det var helt fantastisk og ubeskrivelig. Jeg klarer ikke slutte å smile, så du kan trygt si at jeg hadde en vellykket dag.

(NTB)