UTKJØRT: Tiril Eckhoff fikk en følelsesladet reaksjon da de kritiske spørsmålene kom i de tv-intervjuene hun gjennomførte på dagens VM-fellesstart i Kontiolahti. Etter et par tv-intervjuer orket hun ikke mer og forlot stadion uten å snakke med øvrig presse.
UTKJØRT: Tiril Eckhoff fikk en følelsesladet reaksjon da de kritiske spørsmålene kom i de tv-intervjuene hun gjennomførte på dagens VM-fellesstart i Kontiolahti. Etter et par tv-intervjuer orket hun ikke mer og forlot stadion uten å snakke med øvrig presse.Vis mer

Tiril taus etter etter 16. plassen: - Legen sier hun er sliten

- Tøft å stå til rette for resulater.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Tiril Eckhoff (24) gikk inn til 16. plass på dagens fellesstart på den siste VM-dagen i finske Kontiolahti.

Ukrainske Valj Semerenko vant foran tyske Franziska Preuss og italienske Karin Oberhofer.

Etter løpet gjennomførste Norges eneste dame på fellesstarten et par tv-intervjuer, før hun fikk nok og forlot den såkalte mixed zone - hvor utøverne møter pressen etter løpene - og snakket litt med deler av det norske støtteapparatet, før hun forlat stadion.

Hun var ikke i stand til å gjennomføre flere intervjuer.

- Ba pent om å få slippe - Tiril svarte ganske fint for seg i de intervjuene hun gjennomførte. Sa følte hun at det nok å stå og forsvare den plassen hun hadde fått. Jeg fikk beskjed fra legen at hun var sliten etter rennet og ba pent om å få slippe å snakke med pressen. Da følte ikke vi at det er noe behov for å presse henne til det, sier skiskytterlandslagets markeds- og kommunikasjonssjef Gunnar Nybø til Dagbladet.

Tiril Eckhoff hadde en lignende opplevelse under prøve-VM i Holmenkollen i midten av februar. Da orket hun heller ikke å snakke med pressen, og sto også over stafetten fordi hun var mentalt sliten. Den gangen gikk hun også ut mot sitt eget støtteapparat, og mente at de presset henne til å gjøre ting hun ikke vil.

- Tiril har lært mye Landslagstrener Stian Eckhoff mener lilleøsteren har vært gjennom en tøff læringsprosess i vinter.

- Tiril har hatt en tøff vinter. Hun har lært mye. Det er en del av idretten hun har blitt litt skånet for tidligere, ettersom Tora Berger har tatt av for trykket. Nå har Tiril fått alt, forklarer Stian Eckhoff.

- Hun har prøvd å forberede seg på det, men en ting er å forberede seg på det, noe helt annet er det å faktisk håndtere det når du kommer i en situasjon hvor du må stå til rette for resultater. I perioder er det tøft, sier han.

Stavbrekk Tiril Eckhoff pådro seg totalt fire strafferunder på VM-fellesstarten. Da er det umulig å kjempe i teten, selv om har vært topp ti i halvparten av de ti fellesstartene hun hadde på baken i verdenscupen og i mesterskapssammenheng før dagens løp.

Trøbbelet startet allerede på vei inn til første liggende skyting. Et stavbrekk koster både tid og konsentrasjon. Men Tiril gjennomførte likevel en god første skyting, og gikk ut «bare» 13,6 sekunder bak Darya Domratsjeva, som ledet fellesstarten helt til hun ødela alt med to strafferunder på den tredje skytingen.

- Lang sesong På den andre liggende serien røk alle medaljemuligheter for Tiril Eckhoff, med to strafferunder. Men en strafferunde på begge ståendeskytingene i tillegg, ble sluttresultatet en mager 16. plass.

FØLELSESLADET REAKSJON: Tiril Eckhoff (med geværet på ryggen) i samtale med deler av støtteapparatet inne på stadion før hun forlater området, uten å ha snakket med skrivende presse. Foto: Roy Wahlstrøm
FØLELSESLADET REAKSJON: Tiril Eckhoff (med geværet på ryggen) i samtale med deler av støtteapparatet inne på stadion før hun forlater området, uten å ha snakket med skrivende presse. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

Stian Eckhoff tror søsteren ser fram til noen rolige dager nå.

- Nå er VM over og nå kan hun senke skuldrene. Det er en uke igjen av sesongen, og så er det over, og innerst inne kjenner hun sikkert at det begynner å dra på etter en lang sesong.

- BA OM Å FÅ SLIPPE: Skiskytterforbundets markeds- og kommunikasjonssjef Gunnar Nybø (t.v.) sier at Tiril Eckhoff ba pent om å få slippe å møte pressen. Til høyre landslagstrener og Tirils storebror, Stian Eckhoff.
- BA OM Å FÅ SLIPPE: Skiskytterforbundets markeds- og kommunikasjonssjef Gunnar Nybø (t.v.) sier at Tiril Eckhoff ba pent om å få slippe å møte pressen. Til høyre landslagstrener og Tirils storebror, Stian Eckhoff. Vis mer