FIKK JA: Lege Lars Engebretsen klarerte i går kveld Tiril Sjåstad Christiansen for OL-deltakelse. Den endelige avgjørelsen tas imidlertid ikke før i begynnelsen av februar. Her er de to sammen på Olympiatoppen i ettermiddag. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FIKK JA: Lege Lars Engebretsen klarerte i går kveld Tiril Sjåstad Christiansen for OL-deltakelse. Den endelige avgjørelsen tas imidlertid ikke før i begynnelsen av februar. Her er de to sammen på Olympiatoppen i ettermiddag. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Tirils gulldrøm lever videre

18-åringen påmeldt til OL - uten korsbånd.

OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): På et møte med Olympiatoppens lege Lars Engebretsen i går kveld ble fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansens (18) foreløpige OL-skjebne bestemt:

På bakgrunn av en uventet stor framgang på trening etter at korsbåndet røk i Aspen 5. desember, fikk gullhåpet den svært gledelige beskjeden om at hun var på listen over utøvere som er påmeldt til Sotsji-OL.

- Jeg var utrolig nervøs før jeg skulle inn på møtet, men tenkte at det som ble sagt hørtes veldig bra ut, forteller en lettet Sjåstad Christiansen til Dagbladet i dag.

Flyttet hjemmefra Like etter at hun pådro seg den alvorlige kneskaden vurderte Engebretsen sjansene hennes til å rekke Russland-lekene neste måned til fattige ti prosent.

Sjåstad Christiansen ga likevel ikke opp, og flyttet heller inn på Olympiatoppen for å få en optimal opptreningsperiode. Det trekket har nå gitt resultater.

I morgen står hun på ski for første gang på drøye to måneder, og det medisinske apparatet er mektig imponert over framgangen til gullvinneren fra fjorårets slopestyle-konkurranse i X-games.

- Hun har trent fire-fem ganger mer enn en vanlig pasient. Jeg synes fortsatt at hun har en stor skade - men etter en totalvurdering sa jeg til toppidrettsjefen (Tore Øvrebø, journ. anm.) at hun var medisinsk klargjort, sier lege Lars Engebretsen til Dagbladet.

Avgjøres like før OL Engebretsen er også klar på at det er han og ikke den entusiastiske unggjenta som bestemmer om det faktisk blir OL-start eller ikke. Den endelige avgjørelsen tar legen enten tredje eller fjerde februar.

- Jeg bestemmer om hun skal trekke seg, ikke Tiril. Det er ikke helt sikkert at hun skal til OL enda, det må vi være ærlige nok å si, men akkurat nå ser det bra ut, sier Engebretsen.

Før den tid skal uansett Sjåstad Christiansen stå to uker på ski.

Hun forteller at skaden har medført endringer i det planlagte OL-løpet. Triks er byttet ut og vanskelighetsgraden nedjustert. Likevel tror fristil-kometen at løpet kan holde til gull.

- Hvis jeg kjører helt perfekt, kan jeg vinne. Hvis jeg kommer dit og ting fungerer, går jeg fremdeles for gull, lover Sjåstad Christiansen.