Hoppdress Daniel Andre Tande

Tirrer rivalen: Forbyr undertøy, tester opera og bruker for trange dresser

Når det gjelder å fly lengst i lufta, henter hopplandslaget fram alle slags triks. Bare de er innenfor regelboka.

MAKSIMAL BÆREEVNE: Daniel Andre Tande og de andre hopperne har gjort et grundig arbeid i systua før de svever som dette. FOTO: EPA/Andrzej Grygiel
MAKSIMAL BÆREEVNE: Daniel Andre Tande og de andre hopperne har gjort et grundig arbeid i systua før de svever som dette. FOTO: EPA/Andrzej Grygiel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLINGENTHAL (Dagbladet): Å besøke hoppernes treningsleir før sommersesongens siste renn, er som å stikke innom en flittig systue. Detaljene på dressene justeres, gutta stryker varsomt de riktige merkene på det kostbare stoffet og praten går helt inn til de siste minuttene i garderoben om det er smart å satse på noe nytt som kveldens antrekk.

Fjorårskometen Daniel Andre Tande og de andre norske topphopperne bruker opp mot 25 hoppdresser i løpet av en sesong. De beste østerrikerne og tyskerne med større økonomiske ressurser kommer opp i det dobbelte.

Sannsynligvis er dressens flyteegenskaper optimale bare i et par svev. Det gjør nytt antrekk obligatorisk i alle de viktige konkurransene, og gir hopplandslaget et felles klesbudsjett på rundt 1,5 millioner kroner i året inkludert jobben til de dedikerte skredderne som de siste sesongene bokstavelig talt har løftet norsk hoppsport.

For i hopp teller hver ekstra kvadratcentimeter med bæreflate.

DET er derfor det norske hopplandslaget har gjennomført en sommersesong med litt for trange dresser. Strategien var aldri å risikere disk med et vel offensivt valg av utstyr og heller ha noen ekstra kvadratcentimeter flyvestoff å gå på når alvoret begynner i november. Det skal gi løft inn i den vintersesongen som tross alt er det eneste som teller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer