Tirsdag må Tyson i fengsel - onsdag slipper han ut igjen

Dømt til 24 timer i fengsel.

(Dagbladet.no) Mike Tyson var i retten igjen mandag, tiltalt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand og besittelse av narkotika.

- Jeg er klar til å ta ansvar for mine handlinger, sa den tidligere bokseeneren til dommer Helene Abrams ifølge nyhetsbyrået AP.

Hun slo klubba i bordet og idømte Tyson 24 timer i fengsel. 41 åringen starter den korte soningen tirsdag morgen - og løslates onsdag morgen.

- Hans fjerde eller femte sjanse

Det var i romjula i fjor den tidligere tungvektsmesteren var nær ved å kollidere med en politibil. Han kjørte i påvirket tilstand og politiet fant kokain i hans besittelse. Da rettssaken kom opp for et par måneder siden, innrømmet han straffskyld.

Tyson forlot rettssalen i Arizona mandag ettermiddag uten å snakke til det ventende pressekorpset.

Maksimalstraffen for lovbruddene er fire år og tre måneder i fengsel, og aktor Shane Krausner ba om ett års fengsel for Tyson. Han argumenterte med at Tyson er straffet gjentatte ganger og at han først nå har søkt om hjelp til å takle rusmisbruket.

- Dommer, dette må være hans fjerde eller femte sjanse, sa Krausner.

TAUS: Den tidligere boksemesteren Mike Tyson kom til rettssalen i Arizona med et stort følge. Han ville ikke kommentere saken. Foto: REUTERS
TAUS: Den tidligere boksemesteren Mike Tyson kom til rettssalen i Arizona med et stort følge. Han ville ikke kommentere saken. Foto: REUTERS Vis mer

- Rene narkotester

Mike Tyson har ikke lagt skjul på at han har slitt med å holde seg unna narkotikaen, og han sa i avhør at han brukte kokain «så fort jeg får tak i det». Da han var nær ved å kollidere med politibilen i Scottsdale var han påvirket av marihuana, samtidig som han hadde tatt antidepressiva.

I etterkant har han oppsøkt rehabilitering, ifølge hans advokat David Chesnoff for «forskjellige laster».

Chesnoff sier hans klient har tatt 29 narkotester siden arrestasjonen i fjor, og at alle har vært negative. Han skal også ha deltatt på Anonyme Alkoholikere- og Anonyme Narkomane-møter.

To av Tysons eks-koner har i forbindelse med saken skrevet brev til retten hvor de har bedt den vise ham nåde.

- Du har jobbet for å ta tak i avhengigheten og din destruktive oppførsel, sa dommer Abrams i retten.

Tyson ble på 1990-tallet dømt for voldtekt og vold. I 1986 ble han tidenes yngste tungvektsmester i boksing, da han som 20-åring banket Trevor Berbick.

.

INNRØMMET STRAFFSKYLD: Mike Tyson innrømmet alt da rettssaken startet i september.
PÅGREPET I ROMJULA: Mike Tyson ble arrestert da han nesten kjørte på en politibil i ruspåvirket tilstand for snaut 11 måneder siden.