SIKRET TRE POENG: Demba Ba scoret det eneste målet i en seier som var utrolig viktig for et Chelsea som henger med i tittelkampen.  Foto: AP Photo/David Davies
SIKRET TRE POENG: Demba Ba scoret det eneste målet i en seier som var utrolig viktig for et Chelsea som henger med i tittelkampen. Foto: AP Photo/David DaviesVis mer

Tirsdag sendte han Chelsea til himmels. I dag avgjorde han igjen

Chelsea slo tilbake.

(Dagbladet): Swansea - Chelsea 0-1 (0-0)

Liverpool tok i ettermiddag tre utrolig viktige poeng mot Manchester City. Men Chelsea puster serielederen i nakken.

Demba Ba er sjelden å se i startelleveren til Chelsea. Tirsdag sendte han Chelsea til himmels og scoret målet som gjorde at Chelsea gikk videre til semifinale i Champions League.

Etter at Liverpool tok en imponerende seier mot Manchester City tidligere i dag, var tre poeng livsviktig for de blå dersom de skulle klare å henge med i tittel-racet.

Og nok en gang var det Demba Ba som ble redningsmann.

- Det har vært en veldig god uke for klubben, fansen og min familie. Det er vanskelig ikke å spille fordi formen og selvtilliten forsvinner. Jeg ga alt, og til slutt kom målet, sa Ba ifølge NTB.

Tidlig rødt Swansea fikk en støkk tidlig i kampen da Chico ble utvist etter drøye kvarteret etter å ha fått sitt andre gule kort på to minutter.

Særlig mye mer spennende skjedde ikke i en rolig første omgang. Chelsea dominerte ikke noe større til tross for at Swansea var en spiller mindre. Dermed gjorde også Jose Mourinho to bytter på sitt Chelsea til andre omgang: Inn med Oscar og Eto'o.

Det ble større tempo i Chelsea-laget, og Demba Ba var nær scoring ti minutter ut i omgangen.

Rett etterpå fikk innbytter Eto'o en sjanse han burde ha satt da han så godt som fikk ballen i hendene ved straffemerket. Swansea-forsvarer Ashley Williams skulle klarere et innlegg, men bommet, og ballen havnet rett i beina på Eto'o. Men kameruneren skjøt utenfor.

Ba-scoring Så kom den sårt trengte scoringen. Et Chelsea-innkast kastes fra egen banehalvdel og i føttene på en Demba Ba som allerede var lagt fremme. Med èn Swansea-forsvarer på seg hadde ikke sterke Ba problemer med å sette ballen forbi Vorm i Swansea-buret.

Scoringen kom i det 68. minuttet, og det var ikke siste gangen Ba hadde føttene på ballen. Ti minutter senere var han nære ved å doble ledelsen for de blå etter et skudd fra 16 meter.

N'Gog kunne være nære å sette en støkk i gjestene ti minutter før slutt, da han stakk på et frispark og headet ballen på mål. Den grep Cech - men det var likevel avblåst for offside.

På overtid hadde Chelsea igjen muligheten til å doble ledelsen, men en klønete Eto'o misset med mottaket på et innlegg, og selv om keeper var utenfor 16-meteren for å klarere, klarte ikke de blå å benytte sjansen.