Annonsørinnhold

Håndball-EM: De norske håndballjentene har en tøff åpningskamp i EM, mot vertslandet Serbia. Klarer jentene å åpne bedre enn de gjorde i OL? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Håndball-EM: De norske håndballjentene har en tøff åpningskamp i EM, mot vertslandet Serbia. Klarer jentene å åpne bedre enn de gjorde i OL? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Tirsdagens oddstips: Styr unna Norge i håndball-EM

Gårsdagens utvalgte til 4,30 i odds gikk rett inn. Nye anbefalinger i dag!

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg.

Håper noen fulgte tipset på Real Valladolid i går, som gikk inn til hele 4,30 i odds!

I dag er det håndball-EM og Champions League som først og fremst står på programmet. Dagens utvalgte er en regjerende seriemester som notorisk underpresterer i Champions League... 

Dagens utvalgte:

Spillstopp 20:40 

Borussia Dortmund - Manchester City
Odds: 1,90 - 3,20 - 3,20    

Champions League, gruppe D. Borussia Dortmund har 11 poeng og er allerede gruppevinner. Kommer rett fra toppkamp i Bundesliga, der laget klarte uavgjort borte mot Bayern München. Det kan likevel ikke være bra nok ettersom Dortmund ligger hele 11 poeng bak ledende Bayern München. Har ikke den største stallen i ligaen og bruker trolig denne anledningen til å hvile noen av sine mest brukte. Mangler blant andre midtstopper Subotic og midtbanespillerne Kehl og Bender med skade, trolig slipper Piszczek, Blaszczykowski og Gotze å ta på drakta også. City spilte 1-1 mot Dortmund hjemme, og har spilt uavgjort i alle hjemmekampene i denne gruppa. Tapt begge bortekampene så langt, og kjemper kun om Europa League-kvalifisering. Må i så fall vinne her, og er avhengig av at Ajax ikke slår Real Madrid. Spilte 1-1 hjemme mot Everton i helgen og er tre poeng bak Manchester United før de to rivalene møtes i helgen. Man kan spørre seg om hvor sterkt Manchester City ønsker en plass i Europa League. Hang med til åttendedelsfinale sist sesong. 3,20 er likevel brukbart på bortelaget, tross forfall fra David Silva, suspenderte Yaya Toure og backene Kolarov, Clichy og Richards. 

Andre oddsanalyser:

Spillstopp 20:10 

Norge - Serbia
Odds: 1,38 - 8,75 - 3,20  

Håndball-EM, kvinner, gruppe A. Mesterskapet spilles i Serbia. Norge får ikke nødvendigvis noen enkel start i dette håndball-EM mot hjemmelaget Serbia, men som regjerende mestere i både EM, VM og OL må de norske jentene finne seg i å være favoritter både i kampene og til å vinne gullet. Norge har som kjent en del nøkkelspillere ute til dette mesterskapet, men har god dekning og en enorm rutine. Vi husker at laget kan ha en tendens til å starte litt famlende, slik de gjorde i OL. Serbia er en outsider til å vinne dette EM, langt bak storfavorittene Norge og Frankrike. Får trolig en enorm støtte i ryggen, og har noe å leve opp til etter at de serbiske herrene tok sølv i herrenes EM. Dårlig statistikk fra de siste tre EM, tapt samtlige ni kamper og røket rett ut hver gang. Ble nummer 6 i 2002. Norge har ikke imponert voldsomt i treningskampene før mesterskapet og jeg fristes lite av 1,38 i åpningskampen.

Spillstopp 20:40 

NK Dinamo Zagreb - Dynamo Kiev
Odds: 3,35 - 3,10 - 1,90  

Champions League, gruppe A. Helt betydningsløs avslutningskamp i denne gruppen, der situasjonen er Dinamo Zagreb uansett blir sist, mens Dynamo Kiev uansett blir nummer tre. Hjemmelaget har ikke tatt poeng så langt, og tangerer Anderlechts rekord med 12 strake gruppespillkamper uten poeng om det blir tap her. I tillegg er det selvsagt stolthet på spill for begge lag. Dinamo Zagreb kan trøste seg med en meget komfortabel ledelse i kroatisk liga. Likevel vanskelig å spå laget her, da det altså ikke er noe praktisk verdi av seier, og trener Ante Cacic har rotert en del underveis i gruppespillet. Vil muligens vise frem sitt midtbanetalent, 16-åringen Allen Halilovic. Dynamo Kiev er neppe storfornøyd med å misse avansement, men får i hvert fall en sjanse i Europa League. Er 14 poeng bak Shakhtar Donetsk i hjemlig liga, og det svir også for det tradisjonsrike laget, som neppe legger all verden i denne forestillingen. Vant 2-0 i det motsatte oppgjøret, tapt sine to bortekamper i gruppen. Et reservepreget lag forventes, og jeg fristes mest av at Dinamo Zagreb unngår rekordbøkene.

Paris Saint Germain - FC Porto
Odds: 1,90 - 3,10 - 3,35  

Champions League, gruppe A. Begge lagene er videre, denne kampen handler om hvem som vinner gruppa og presumptivt får en lettere reise videre. Porto har i så måte overtaket med 13 poeng mot Paris Saint Germains 12. Hjemmelaget føler nok et ekstra press til å vinne etter svake resultater i cup og fransk liga i det siste. Innfrir foreløpig ikke favoritt-forventningene i Frankrike, men er med i det jevne tittelracet. 1-2 borte mot Nice lørdag. Kun tapt én kamp i gruppespillet, det var det motsatte oppgjøret av dette. Får tilbake målvakten Sirigu og midtbanemannen Verratti til denne, er fortsatt uten Gameiro og Motta. En viss fare for rotering i laget. Det er det også hos Porto, men laget hvilte en del spillere i cupkampen fredag (tap mot Sporting Braga, sesongens første nederlag uansett turnering) og kan stille sine sterkeste. Har 0-0 borte mot Dynamo Kiev, ellers vunnet alle gruppespillskampene. Hjemmelagets spillerstall er kanskje mer imponerende enn Porto, men Porto imponerer ved stadig å bygge opp nye storlag. PSG synes overvurdert hva gjelder oddsen, og jeg står over denne.

Olympiakos Piraeus - Arsenal
Odds: 2,75 - 3,00 - 2,20

Champions League, gruppe B. Denne kampen er betydningsløs for Olympiakos, som blir nummer tre i gruppen uansett. Olympiakos har et viktig oppgjør mot sin erkefiende Panathinaikos til helgen, og det er dette lokaloppgjøret, kjent som «alle kampers mor», som bryr folket i Aten. Noe spillertropp er ikke kjent når dette skrives, men det vil overraske om Olympiakos stiller med sitt sterkeste lag. Har i denne gruppa slått Montpellier hjemme og borte, ellers tapt kampene sine. Arsenal spiller om førsteplassen. Har flere ganger sagt at de vil gå for den med et toppet lag, men har dårlige resultater i ligaen og ser kanskje noe trøtte ut. 0-2 hjemme mot Swansea lørdag. Er ett poeng bak Schalke 04 i kampen om førsteplassen. Sjekk lagoppstillingen før et eventuelt spill, selv står jeg over denne.

Montpellier - Schalke 04
Odds: 3,45 - 3,15 - 1,85 

Champions League, gruppe B. Montpellier er sist i denne gruppa uansett hva som skjer her. Den regjerende franske seriemesteren har en tøff sesong, og står med fire tap og én uavgjort i gruppespillet før denne siste kampen. Den ene poengdelingen kom i bortekampen mot nettopp Schalke 04. Hviler trolig store deler av førstelaget. Midtbanespilleren Jamel Saihi og backen Cyril Jeunechamp har stått over i ligaen med suspensjon og spiller trolig her. Schalke 04 leder gruppen og må matche Arsenals resultat borte mot Olympiakos for å vinne den. Har falt nedover i Bundesliga, til en fjerdeplass, etter en merkverdig dårlig periode med to uavgjorte hjemmekamper og to tapte bortekamper. Har få skadefravær, men også her er det en grei sjanse for noe rotering i mannskapet. Synes helt klart interessert i å vinne kampen, og 1,85 på borteseier er nærmest et spill.

Milan - Zenit St. Petersburg  
Odds: 2,40 - 3,05 - 2,45

Champions League, gruppe C. Milan har vel ikke imponert noen i denne gruppen, men er kvalifisert for neste runde, og har i denne kampen ingenting å spille for. Er tre poeng bak Malaga, men kommer uansett bak grunnet innbyrdes oppgjør. Er på vei oppover i ligaen, og bruker neppe store ressurser i denne kampen, der det forventes rotering av mange faste spillere. Vant 3-2 i St. Petersburg. Zenit konkurrerer med Anderlecht om tredjeplassen som gir en billett til Europa League. Begge har fire poeng og er likt på innbyrdes oppgjør, Zenit foran på ett måls bedre målforskjell. Er nummer tre i russisk liga, tre poeng unna toppen. Kjører trolig hardt for å få med seg poeng, men savner den suspenderte spissen Vladimir Bystrov. Heller ikke i denne er det odds som frister veldig.

Malaga - RSC Anderlecht  
Odds: 1,90 - 3,10 - 3,35

Champions League, gruppe C. Malaga er allerede vinner av gruppen, og trenger strengt tatt ikke stille sitt sterkeste lag. Spiller for hjemmepublikum og for å gå gjennom gruppespillet ubeseiret. Har vunnet sine to hjemmekamper så langt, vant også hele 3-0 borte mot Anderlecht. Forsvarsklippen Martin Demichelis er suspendert. Anderlecht må ha et resultat bedre enn det Zenit St. Petersburg oppnår i Milan for å bli nummer tre. Leder den belgiske ligaen komfortabelt, men har kun vunnet hjemme mot Zenit i denne gruppen, samt hentet et poeng i Milan. Må klare seg uten sin suspenderte midtstopper Nuytinck. Igjen en vanskelig kamp på denne tirsdagsrunden i Champions League.

Real Madrid - Ajax
Odds: 1,25 - 4,40 - 8,40  

Champions League, gruppe D. Real Madrid har et sjeldent godt tak på Ajax, en klubb de har møtt ofte i denne turneringen. Har fem strake seiere, med total målforskjell 16-1. 4-1 til Real da lagene møttes i Amsterdam sist. I denne kampen har Real Madrid ingenting å spille for, blir nummer to uansett. Trener Jose Mourinho er ikke den som roterer mest i laget, men har allerede publisert troppen og vi merker oss at målvakten Casillas, forsvarerne Ramos og Arbeloa (suspendert) og midtbanespilleren Alonso ikke er i den. Likevel et knallsterkt lag. Ajax har ett poeng mer enn Manchester City, og er best på innbyrdes oppgjør, i kampen om tredjeplassen og spill i Europa League, og må altså minst matche Manchester-lagets resultat for å sikre denne. Flott hjemmeseier mot PSV lørdag, ekstremt viktig for å henge med i gullkampen. Er ikke så fristende å spille hjemmelaget til 1,25 ettersom de ikke har noe å spille for, øvrig odds frister heller ikke veldig. 

Borussia Dortmund - Manchester City
Odds: 1,90 - 3,20 - 3,20     

Champions League, gruppe D. Borussia Dortmund har 11 poeng og er allerede gruppevinner. Kommer rett fra toppkamp i Bundesliga, der laget klarte uavgjort borte mot Bayern München. Det kan likevel ikke være bra nok ettersom Dortmund ligger hele 11 poeng bak ledende Bayern München. Har ikke den største stallen i ligaen og bruker trolig denne anledningen til å hvile noen av sine mest brukte. Mangler blant andre midtstopper Subotic og midtbanespillerne Kehl og Bender med skade, trolig slipper Piszczek, Blaszczykowski og Gotze å ta på drakta også. City spilte 1-1 mot Dortmund hjemme, og har spilt uavgjort i alle hjemmekampene i denne gruppa. Tapt begge bortekampene så langt, og kjemper kun om Europa League-kvalifisering. Må i så fall vinne her, og er avhengig av at Ajax ikke slår Real Madrid. Spilte 1-1 hjemme mot Everton i helgen og er tre poeng bak Manchester United før de to rivalene møtes i helgen. Man kan spørre seg om hvor sterkt Manchester City ønsker en plass i Europa League. Hang med til åttendedelsfinale sist sesong. 3,20 er likevel brukbart på bortelaget, tross forfall fra David Silva, suspenderte Yaya Toure og backene Kolarov, Clichy og Richards. 

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.