- Tirsdagens velt betød mer enn vi trodde

Arvesen så stjernen deres forsvinne.

SMERTER FRA TIRSDAG: Chris Froome var mer plaget etter tirsdagens velt enn media hadde fått inntrykk av. Onsdag brøt han Tour de France etter to nye velt. Foto: Tim De Waele og Torgeir Strandberg (innfelt), ©TDWSport.com og www.procycling.no
SMERTER FRA TIRSDAG: Chris Froome var mer plaget etter tirsdagens velt enn media hadde fått inntrykk av. Onsdag brøt han Tour de France etter to nye velt. Foto: Tim De Waele og Torgeir Strandberg (innfelt), ©TDWSport.com og www.procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENBERG (procycling.no): Da Chris Froome veltet ut av Tour de France, var det krise hos Team Sky og sportsdirektør Kurt Asle Arvesen.

Deres stjerne og sammenlagtkort kunne ikke fortsette.

- Det er surt. Vi har gjort alt vi kan for å lykkes, men får ikke gjort noe med det, sier Arvesen til procycling.no i bilen på vei til hotellet.

Den avgjørende velten skjedde omtrent 70 kilometer fra målstreken. Det var tredje gang den britiske kapteinen deiset i bakken på et drøyt døgn.

Først krasjet 29-åringen på tirsdagens etappe. Onsdag gikk han i bakken to ganger. Etter den siste velten sa han takk for seg.

- Tirsdagens velt betød mer enn vi trodde.

- Han hadde vondt i håndleddet og kunne ikke holde ordentlig i styret. Og på underlaget som var onsdag, er man nødt til å løfte forhjulet av og til, forklarer sportsdirektøren.

Froome var knust etter å ha innsett at han ikke får forsvare fjorårets seier i Tour de France. Team Sky har i hele år jobbet for at briten skulle være i sin absolutt beste form disse tre ukene i juli.

Derfor trodde Sky på ham før etappen.

- Vi gikk «all in» for ham. Det var opp til Chris og hvordan han følte seg. Han sa fra tidlig om at vi måtte se etter Richie (Porte, red.anm). Deretter veltet han.

Med Froome ute er det Porte som må stå fram for stjernelaget.

Australieren fikk avgjørende hjelp fra lagkamerat Geraint Thomas på brosteinen og kom i mål til 20.-plass etter å ha distansert Alberto Contador og Alejandro Valverde på de siste kilometerne.

- Han kjørte bra i dag og virker sterk. Nå får vi bare flytte fokus over på ham, sier Arvesen.

Sammenlagt er Porte åttendemann 1'54 bak Nibali.

Tour de France fortsetter torsdag med en 194 kilometer lang etappe som er forventet å ende i massespurt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer