TISSET SEG UT AV TETEN? En tissepause var grunnen til at Edvald Boasson Hagen ikke var med da feltet sprakk opp under dagens etappe av Oman rundt. Her vinner han gårsdagens etappe.  Foto: Jacky Naegelen, Reuters/Scanpix
TISSET SEG UT AV TETEN? En tissepause var grunnen til at Edvald Boasson Hagen ikke var med da feltet sprakk opp under dagens etappe av Oman rundt. Her vinner han gårsdagens etappe. Foto: Jacky Naegelen, Reuters/ScanpixVis mer

Tissepause kostet Edvald ledelsen i Oman

Brudd gikk da Boasson Hagen hadde stoppet opp.

|||

Edvald Boasson Hagen (22) mistet sammenlagtledelsen i Oman rundt etter fjerde etappe onsdag. Sky-nordmannen ble rett og slett tatt av vinden etter at han slo lens.

Til syklingensverden.com forteller Gabriel Rasch (Cervelo) om den skjebnesvangre tissepausen til landsmannen og konkurrenten.

- Fem mil før mål var det plutselig sidevind og full gass. Heldigvis «luktet» jeg det og kom meg fram. Men Edvald (Boasson Hagen) satt for langt bak og kom ikke med. Jeg tror han kanskje akkurat hadde slått lens da det skjedde, sa nordmannen.

Rittets nye sammenlagtleder Daniele Bennati (Liquigas) bekrefter episoden, men har ikke spesielt dårlig samvittighet.

- Det var en aggressiv etappe. Sky hadde ledertrøyen og det var deres ansvar å forsvare den da bruddet gikk. Sykling er sykling, men kanskje det ikke var helt rettferdig å stikke da Boasson stoppet, sa italieneren.

Sky-proffen kom i mål over minuttet bak Bennati som tok andreplassen på den 187 kilometer lange etappen mellom Ibri og Nakhal.

Vant gjorde Leigh Howard (HTC-Columbia). Det var 20-åringens første Pro Tour-seier.

Tirsdag vant Boasson Hagen sin første individuelle seier i Sky-trøya. Onsdag var den første dagen siden starten av rittet han ikke var på pallen i Oman.

(NTB)