Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tisset på flaske under pokerturnering for å vinne bisart veddemål: - Jeg er flau

Antonio Esfandiari angrer.

STORGEVINST: Antonio Esfandiari vant 160 millioner norske kroner i det som er tidenes største pokergevinst for noen år siden. Foto: NTB Scanpix
STORGEVINST: Antonio Esfandiari vant 160 millioner norske kroner i det som er tidenes største pokergevinst for noen år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den profesjonelle pokerspilleren Antonio Esfandiari har lagt seg helt flat etter at han ble tatt for å tisse på ei flaske under pokerturneringen Pokerstars Caribbean Adventure.

37-åringen er som pokerspillere flest, glad i såkalte «prop bets». Det er som regel veddemål om penger, der en part utfordrer en annen part i å gjøre noe.

Bill Perkins var mannen som utfordret amerikanske Esfandiari til å ta gående utfall hver gang han skulle bevege seg - de neste 48 timene. Dersom han klarte dette skulle han få 50 000 dollar (rundt 444 000 norske kroner). Esfandiari tok imot utfordringen på strak arm.

De som har tatt gående utfall vet hvor tungt det er, og etter en god stund fortalte Esfandiari at det ble utrolig smertefullt å bevege seg. Det var 42 timer inn i veddemålet at han tok avgjørelsen han seinere kom til å angre på.

Tisset på flaske Det var under en pause i turneringen at Esfandiari valgte å tisse på ei flaske. Han hadde 115 000 chips på det tidspunktet, og kjempet om en stor pengesum. Men da stuntet ble oppdaget, ble han i stedet disket for «brudd på etikette».

«Det gjør meg trist å skrive dette. Alt du har hørt er sant. Jeg kan sitte her og prøve å forklare og rettferdiggjøre, men alt i alt er mine handlinger totalt uakseptable. Det som er gjort er gjort. Alt jeg kan gjøre er å lære av mine feil og vokse på det. Jeg har unnskyldt til alle som har blitt påvirket og jeg vil fortsette å gjøre det», skriver Esfandiari blant annet i en pressemelding til Pokernews.

Han forteller at det er «umulig å beskrive» smerten han opplevde etter flere timer med gående utfall.

«Jeg gjorde det jeg trodde var det beste på det tidspunktet. Når jeg nå ser tilbake på det så innser jeg at det var en forferdelig vurdering av meg. Jeg er nybakt far nå, og det er ikke slike eksempler jeg vil sette for min sønn», skriver han videre.

Vant veddemålet Det hører med til historien at han vant veddemålet, og 50 000 dollar. Likevel var det med en bismak i munnen.

«Jeg er flau over valgene jeg tok for å vinne veddemålet. På papiret vant jeg, men i livet ble det tap. Uansett hvor mye du elsker veddemål er det en grense for hvor langt du skal gå, og i dette tilfellet gikk jeg for langt», mener han.

Førstepremien i turneringen var på rundt sju millioner kroner. Esfandiari fikk med seg rundt 72 000 kroner for plasseringen sin. Selv om han vant veddemålet kan det vise seg å ha vært en dyr pris å betale.

Han donerer nå alle pengene han vant på veddemålet til veldedighet.

Gigagevinst Antonio Esfandiari er en av verdens mest kjente pokerspillere. Han går under navnet «The Magician», og har vunnet over 231 millioner norske kroner i løpet av sin karriere som pokerspiller.

Han vant tidenes største gevinst i en pokerturnering da han vant 160 millioner kroner i turneringen «The Big One for One Drop», som kostet en millioner dollar å delta i (rundt ni millioner norske kroner).

Esfandiari er høyt respektert i pokermiljøet, og blir sett på som en levende legende. Derfor vekker stuntet hans stor oppmerksomhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media