Manchester United vant 2-0 mot Chelsea

Titteldrømmen lever for Solskjær: - Taktikk i mesterklasse

Manchester United videre til kvartfinalen i FA-cupen etter seier mot regjerende cupmester Chelsea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Chelsea - Man United 0-2 (0-2)

LONDON (Dagbladet): Titteldrømmen lever for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær etter at de slo Chelsea 0-2 på Stamford Bridge mandag kveld.

- Det var en vakker seier i dag. Vi er Manchester United og vi spiller for å vinne troféer. Han (Solskjær) tok denne jobben for å gjøre det. Han stoler på oss og vi stoler på han, sa en smørblid Paul Pogba, en av dagens målscorere, etter kampen.

- Han gir alt for denne klubben. Han gir oss glede, vilje til å kjempe for klubben, la Pogba, som tydeligvis er fornøyd under Solskjær, til overfor Viasat.

Seieren gjør at de rødkledde er klare for kvartfinalen i FA-cupen. Motstanderen trekkes seinere i kveld. Manchester United og byrival Manchester City er store favoritter til å ta tittelen hjem.

- Det er et massivt resultat. Vi fikk en del kritikk etter PSG, hvor vi ikke skapte så mye. Men hver enkelt spiller gjorde nøyaktig det jeg ba om, fortalte Solskjær etter kampen.

- Taktikken fungerte. Vi ba Paul og Ander om å komme seg inn i boksen og angripe. Chelsea er et godt lag, men vi gjorde en fantastisk dag defensivt. Juan gjorde en fantastisk jobb, utdypet nordmannen.

Ole Gunnar Solskjær og hans menn hindret også en historisk skrekkrekke mot regjerende FA-cupvinner Chelsea.

De blåkledde hadde nemlig vunnet de fire siste FA-cup-møtene mot United, men å tape for samme klubb fem ganger på rad i FA-cupen, hadde United aldri gjort før.

- Taktikk i mesterklasse

Sjansene florerte innledningsvis i kampen, og det så ut til å kunne bli en klassiker mellom Chelsea og Manchester United, lagene som dannet finalen i fjor.

Der Chelsea styrte store deler av banespillet, var United aggressive og kom på giftige kontringer gang på gang, noe som skulle bære frukter.

Først headet Ander Herrera inn 1-0 etter et praktfullt innlegg av Paul Pogba.

- Vi måtte kjempe til siste slutt, men vi visste hvordan vi skulle spille mot dem. Jeg spilte i en mer offensiv rolle i dag fordi vi visste at de sliter på den siden av banen, sa Herrera etter kampen.

I forkant av Herreras scoring hadde de rødkledde brodert seg vakkert forbi midtbaneleddet til Chelsea.

Deretter headet franskmannen, som hadde servert Herrera, selv inn 2-0 rett før pause etter et ditto vakkert innlegg av formspiss Marcus Rashford. Da hadde Chelsea spilt bort ballen på midtbanen i forkant.

- Taktikk i mesterklasse, sa Gary Lineker i innledningen av pausepraten på BBC.

- Chelsea spilte ballen rett i fanget på Manchester United, la Alan Shearer til.

Tidligere United-lagkamerat Phil Neville applauderte også Uniteds spill.

- Manchester United har vært skikkelig aggressive. De stopper rytmen til Chelsea, sa Neville på stillingen 2-0, som også ble sluttresultatet.

Titteldrømmen

Ole Gunnar Solskjær fikk en fantastisk start som midlertidig United-manager med ti seire på sine første elleve kamper, men hjemme mot Paris Saint-Germain i del én av åttedelsfinalen i Champions League måtte nordmannen til slutt se seg slått.

De rødkledde tapte 0-2 etter scoringer av Presnel Kimpembe og Kylian Mbappé. Paul Pogba ble også utvist i sluttminuttene.

Etter kampen fikk Solskjær en del kritikk for taktikken hans, og mange mente at Thomas Tuschel hadde utmanøvrert han. I intervju med Viasat kom Solskjær med et ørlite stikk tilbake til kritikerne.

- Etter tapet mot PSG: Er det urettferdig at det ble snakk om taktiske ting? Fram til 60 minutter så så det sånn ut... I stedet for Tuchel (Thomas, PSG-manager) som lurte deg og var smartere enn deg?, spurte Jan Åge Fjørtoft.

- Jeg har ikke opplevd det på noen særlig måte. Det er enkelte som snakker mer enn de burde gjort. Jeg kan ikke bekymre meg for hvem som sier hva. Jeg må ta valg. Noen ganger funker det, andre ganger ikke. For meg gjorde jeg de riktige valgene, men fikk ikke det riktige resultatet, sa han.

For å gjøre det hele verre måtte også Jesse Lingard og Anthony Martial forlate banen med skader halvveis ut i kampen mot PSG. De to var utilgjengelige i kveld.

Både Roma og Barcelona har vist de siste to åra at det går an å reise seg fra skrekkelige tap, men til felles hadde de begge at de snudde det på hjemmebane.

Aldri før har nemlig en klubb avansert i Champions League etter å ha tapt med to mål eller mer på hjemmebane i den første kampen.

Ettersom Premier League-tittelen etter all odds går til enten Manchester City eller Liverpool, sto dermed FA-cupen igjen som Solskjærs beste, og trolig eneste, mulighet til å ta med en tittel hjem til Old Trafford.

Pogbas revansj

Manchester United åpnet kampen best, og innen ti minutter hadde både Romelu Lukaku og Chris Smalling kommet til hver sin avslutning, men ingen av de var gode nok til å teste verdens dyreste keeper, Kepa Arrizabalaga.

Deretter smalt det i den andre enden. David Luiz smalt til på et frispark fra 25 meter, men Sergio Romero fikk parert det flakkende skuddet. Pedro forsøkte seg på en halvvolley på returen, men den argentinske målvakten reddet igjen.

Sjansene fortsatte å florere, med Chelsea nærmest scoring da Gonzalo Higuaín fikk to store sjanser. Først lobbet argentineren ballen på nettaket fra skrått hold, og minuttet seinere headet han ballen et par meter til siden for mål etter en flott innlegg av César Azpilicueta.

Skuddstatistikken viste ni avslutninger før tjue minutter var spilt. På den tiende skulle den sitte for Manchester United.

De rødkledde broderte seg gjennom midtbaneleddet til Chelsea. Pogba fikk deretter ballen på høyrekanten, slo et perfekt innlegg mot bakerste stolpe, der Ander Herrera headet ballen til side for landsmann Kepa.

Rett før pause ble Pogba betalt med et ditto godt innlegg tilbake av Rashford. Kepa fikk ei hånd på headingen, men maktet ikke hindre den fra å gå i mål.

Det var en deilig revansj for Pogba, som ble utvist mot PSG, og som nå står med ni mål og seks målgivende siden Solskjærs inntog i Manchester United.

Hetset av egne fans

Selv om Chelsea på ingen måter gjorde seg bort i første omgang, klarte ikke Maurizio Sarris menn å utnytte ballinnehavet, noe som har vært en tendens for de blåkledde de siste månedene.

Andre omgang bar preg av det samme.

Eden Hazard og Willian fikk hver sin avslutning innen 70 spilte minutter, men belgierens skudd ble blokkert og brasilianerens frispark gikk over mål.

Chelsea-fansen ble stadig mer oppgitte. «Fuck Sarriball» runget blant deler av hjemmefansen, og da bortefansen sang «You're getting sacked in the morning», slang også deler av hjemmefansen seg på.

United hadde full kontroll resten av kampen, og ved full tid kunne de juble for avansement til kvartfinalen av den tradisjonsrike turneringen.

Liverpool neste

Manchester Uniteds neste motstander i kvartfinalen av FA-cupen blir trukket seinere i kveld. Flere av storkanonene er allerede ute, og United og byrival City ser ut til å være favoritter til å ta trofeet hjem.

Wolverhampton, Crystal Palace, Swansea, Watford, Brighton og Millwall er de seks andre tittelkandidatene.

Manchester Uniteds neste kamp er mot Liverpool på Old Trafford førstkommende søndag, før det blir et nytt London-gjensyn når Roy Hodgsons Crystal Palace står på motsatt banehalvdel i neste serierunde.

Før storkampen mellom Manchester United og Liverpool, skal Jürgen Klopps menn skal først måle krefter mot Bayern München i Champions League i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer