Tittelforsvarer Chelsea ute av Champions League

Vant sin største Europa-seier siden de knuste Tromsø - til ingen nytte.

(Dagbladet:) Chelsea-Nordsjælland 6-1 / Sjakhtar Donetsk-Juventus 0-1.

Det var nok ikke lag som Dnepr Dnepropetrovsk, Steaua Bucuresti og Viktoria Plzen Chelsea så for seg å måle krefter med vinteren og våren 2013 - ett år etter at de endelig vant Champions League.

Men med gårsdagens resultater er det ingen bønn. Rafael Benitez må ta med seg sitt hardt prøvede mannskap ut i Europa League.  I går gjorde de riktignok jobben mot Nordsjælland - utvilsomt Chelseas beste forestilling under ledelse av Benitez - men 6-1-seieren er uansett ikke nok til annet enn tredjeplassen i gruppa.

Dermed får vi heller ikke denne gangen se samme lag vinne Champions League to sesonger på rad. Fordi Juventus slo Sjakhtar Donetsk i Ukraina i den andre kampen i gruppe E.

Juve ener etter selvmål
Chelsea trengte ukrainsk, veldedig nødhjelp for å ha noe som helst håp om å gå videre i den gjeveste turneringa. Sjakhtar var uansett klare for åttendedelsfinalen i Champions League, og ville vinne gruppa med seier eller uavgjort mot Juventus. Ett poeng ville også være nok til å sende Juventus videre, italienerne ville da ha havnet på plassen bak. Først hvis ukrainerne hadde slått Juventus, kunne Chelsea fått bli med videre.

Men da Olexander Kuchers selvmål sendte Juventus i ledelsen etter 56 minutter, var løpet i praksis kjørt for Chelsea.

Størst siden Tromsø
Da hjalp det ikke at de blå knuste Nordsjælland 6-1 i går, etter scoringer av David Luiz, Fernando Torres (to), Gary Cahill, Juan Mata og Oscar. For øvrig Chelseas største seier noen sinne i Champions League/serievinnercupen - men i de andre europacupene har de vunnet med enda klarere margin.

Sist i cupvinnercupen i 1997. Da slo de Tromsø 7-1.