Tittelforsvarer Sjarapova møter Williams i finale

- Jeg måtte virkelig kjempe til siste slutt denne gangen.

 SEIERSBRØLET:  Sjarapova går for sin andre strake seier i Roland  Garros. FOTO: Christophe Karaba / EPA / NTB scanpix
SEIERSBRØLET: Sjarapova går for sin andre strake seier i Roland Garros. FOTO: Christophe Karaba / EPA / NTB scanpixVis mer

Tittelforsvarer Maria Sjarapova er klar for å forsvare tittelen sin i Roland Garros-turneringen i tennis.

I sin semifinale torsdag slo hun Victoria Azarenka fra Hviterussland 6-1, 2-6, 6-4.

Tung match - Jeg er kjempefornøyd med å være i en ny finale her i Paris, men jeg måtte virkelig kjempe til siste slutt denne gangen, sa Sjarapova.

Azarenka som vant Australian Open liker seg nok best på et litt raskere underlag. Kampen mellom de to ble dessuten avbrutt i en drøy halv time på grunn på regn etter at de to hadde spilt to sett.

I det avgjørende tredjesettet brøt Sjarapova først til en 2-1-ledelse, mens Azarenka brøt tilbake direkte. Sjarapova brøt igjen og hadde fem misbrukte matchballer på stillingen 5-2 i sin egen serve, men Azarenka var seiglivet og kjempet til siste slutt og tok gamet.

Hun holdt deretter sitt eget servegame blank før Sjarapova tok ledelsen 40-0 i sin serve. Denne gangen tok hun ingen sjanser og tok settet og kampen med et rent serveess.

Toppmøte I finalen møter Sjarapova amerikanske Serena Williams.

Hun nærmest knuste en totalt sjanseløs Sara Errani og vant med 6-0, 6-1 i den andre semifinalen. Hun brukte bare 46 minutter på å slå den italienske jenta og sikre seg en plass i finalen i turneringen hun vant for elleve år tilbake.

- Jeg forsøkte å holde fokus hele veien fordi jeg ville vinne kampen, sa Serena Williams. Williams har møtt den russiske spilleren 15 ganger. Hun har vunnet 13 ganger og tapt to.

- Jeg kommer til å forbedrede meg litt annerledes til finalen enn jeg gjorde til denne semifinalen, sa Williams.

(NTB)