Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tittelrivalene sparte på kruttet

Jevnt i teten, foran søndagens løp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kimi Räikkönen var fredag raskest på den første treningen foran formel 1-runden i Tyrkia, uten at noen brydde seg spesielt mye om det. Lørdag og søndag er alles øyne rettet mot to mann: Michael Schumacher og Fernando Alonso.

Det er i ferd med å tette seg til for alvor i kampen om årets VM-tittel i formel 1. Når fem runder gjenstår å kjøre, skiller det fattige ti poeng mellom regjerende mester Alonso og legendariske Schumacher.

Alonso har med andre ordet grep om «fighten», men er avhengig av å snu en skummel trend. På de siste fire løpene har Schumacher kuttet forspranget fra 25 til ti poeng. Tyskeren har vunnet tre ganger, og er åpenbart på offensiven.

På toppen av det hele måtte Alonso bryte i Ungarn sist etter at en hjulbolt brakk.

- Det er lagets første mekaniske problem på to år, så det er ikke noe dramatikk i det, sa spanjolen fredag.

Selvsikker Alonso

Han fremsto også som selvsikkerheten selv etter fredagens trening, der han i likhet med Schumacher tok det veldig med ro. Under den første treningsomgangen valgte VM-lederen å bli i garasjen, mens hans på ettermiddagen kjørte inn til 12. beste tid.

- En helt normal fredag for mitt vedkommende. Vi testet dekk, gjorde noen runder for å bli komfortable med banen og tenkte litt rundt hvilket oppsett vi skal ha på bilen i helgen, sa Alonso.

TI POENG NED: Fernando Alonso leder VM, ti poeng foran Schumi. Foto: EPA
TI POENG NED: Fernando Alonso leder VM, ti poeng foran Schumi. Foto: EPA Vis mer

Schumacher var også relativt avslappet etter å ha kjørt inn til andreplass på morgentreningen og sjetteplass noen timer senere.

- Jeg har brukt dagen til å finne ut hvor utfordrende denne banen egentlig er, sa han.

- I fjor kom vi hit med en bil som absolutt ikke var konkurransedyktig. Denne gangen er situasjonen en helt annen, tilføyde han og sendte en klar advarsel i retning sin hardeste konkurrent i kampen om VM-tittelen.

Tyskeren måtte bryte fjorårets løp etter å ha vært involvert i en kollisjon, mens Alonso kjørte inn til en sterk andreplass og trygget ledelsen sin i VM-sammendraget.

Räikkönen imponerer

Vinneren av fjorårets løp var Kimi Räikkönen, og finnen beviste fredag at han har skumle hensikter også denne gangen. McLaren-føreren hadde også beste startspor for ett år siden.

Fredag var han raskest av alle i den første treningsomgangen. Imponerte også av Jenson Button, som tok sin første formel 1-seier noensinne i Ungarn sist. Briten var tredjemann på den første treningen.

På ettermiddagsøkta var det litt overraskende BMW-Saubers testkjører Sebastian Vettel som var raskest. Med sine 19 år og 53 dager er han den yngste føreren i årets formel 1-sirkus.

Vettel, som har gjort stor suksess i den tyske BMW-serien, ble hentet inn i Sauber-teamet da franske Jacques Villeneuve fikk fyken for to uker siden. Søndagens løp kjører han uansett ikke. Da overlates bilen til Robert Kubica.

Det skal kjøres ytterligere en treningsomgang i Tyrkia lørdag formiddag, før kvalifiseringen avvikles noen timer seinere.

(ANB)

NÆRMER SEG: Michael Schumacher har kjørt seg opp i ryggen på Fernando Alonso i F1-sammendraget.