Titusener hyller George Best

Begraves i Belfast.

BELFAST/OSLO (Dagbladet.no): Titusenvis av mennesker er samlet i den nordirske hovedstaden Belfast for å ta et siste farvel med en av tidenes mest begavede fotballspillere.

George Best døde fredag i forrige uke på sjukehuset Crowell, og ifølge BBC vil han begraves ved siden av sin mor Ann på Roselawn gravlund.

- Det er utrolig mange folk her, og det er en veldig spesiell stemning, sier Dagbladets Tom Stalsberg, som er i Belfast.

- Vi så det også forrige uke, på alle hilsenene som ble lagt ned ved sjukehuset. Dette betyr mye for mange.

Solskjær på plass

George Best var fotballens første popikon, og ble også kåret til Europas beste fotballspiller i 1968 - samme år som han vant Serievinnercupen med Manchester United.

Englands landslagssjef Sven Göran Eriksson og Manchester United-manager Sir Alex Ferguson er blant de som er tilstede på begravelsen. Ferguson ankom Belfast sammen med Ole Gunnar Solskjær.

Turbulent liv

HELT: Mange, mange tusen mennesker har tatt turen til Belfast for å ta et siste farvel med fotballegenden George Best. Foto: AP/Scanpix
HELT: Mange, mange tusen mennesker har tatt turen til Belfast for å ta et siste farvel med fotballegenden George Best. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det samme er Bests tidligere lagkamerater Denis Law og Harry Gregg.

Utenfor fotballen, var Bests liv mildt sagt turbulent, blant annet preget av mye alkohol. Likevel sier tidligere Celtic-manager Martin O\'Neil:

- Jeg hadde ikke hatt noe imot å ha ni eller ti år som George Best, og etterpå få høre folk si at jeg kastet bort talentet mitt.