Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TJ Lanning falt stygt i utforløypa

Trolig beinbrudd. Aksel Lund Svindal skuffet på 33. plass.

TIL SYKEHUS: Amerikanske TJ Lanning falt stygt og ble fraktet til sykehus i helikopter under kveldens utforrenn i Lake Louise i Canada.Foto: Andy Clark, Reuters/Scanpix
TIL SYKEHUS: Amerikanske TJ Lanning falt stygt og ble fraktet til sykehus i helikopter under kveldens utforrenn i Lake Louise i Canada.Foto: Andy Clark, Reuters/Scanpix Vis mer

|||

Den amerikanske alpinisten TJ Lanning ble fraktet til sykehus i helikopter etter et stygt fall i dagens verdenscupåpning.

25-åringen mistet kontrollen og fikk flere slag før ferden stoppet i sikkerhetsnettet. Den ene skien løsnet ikke umiddelbart, og de første rapportene fra bakken tyder på beinbrudd for Lanning.

Han ble nier i Lake Louise sist sesong.

Rennet fortsatte etter en lang pause etter at Lanning ble fraktet til sykehus.

Aksel skuffet
Aksel Lund Svindal var tilbake fra leggskade, men skuffet i verdenscupåpningen i utfor og ble uten poeng.

Kjeller-alpinisten endte helt nede på 33.-plass i canadiske Lake Louise lørdag kveld. Hele 2,20 sekunder skilte opp til den sveitsiske vinneren Didier Cuche (35).

Svindal har vunnet verdenscupen totalt to ganger og står med 12 enkeltseirer, men var ikke i nærheten av pallen denne gang. Romerikingen begynte bra på toppen, men fikk problemer i henget og var nær ved å kjøre ut.

Den bommerten kostet Svindal mye tid, og mot slutten ble det svært vanskelig for nordmannen.

NEDTUR: Aksel Lund Svindal var tilbake etter skade, men klarte bare 33. plass i kveldens utfor.  Foto: Helmut Fohringer, EPA/Scanpix
NEDTUR: Aksel Lund Svindal var tilbake etter skade, men klarte bare 33. plass i kveldens utfor. Foto: Helmut Fohringer, EPA/Scanpix Vis mer

Dårlig norsk dag

Kjetil Jansrud kom på plassen bak Svindal. Han var 2,25 sekunder bak Cuche. Lars Elton Myhre var også sjanseløs og kom ikke inn blant de 50 beste. Hele tre sekunder skilte opp til vinneren.

Cuche, som vant utforcupen sammenlagt både i 2007 og 2008, var overlegen i Lake Louise. Italienske Werner Heel ble toer, men kom i mål hele 44/100 bak. Carlo Janko, også han fra Sveits, ble treer.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media