Tjærnås: - Drillo er ikke min Gud

Lars Tjærnås synes Beckham er oppskrytt og ser på Gazza som en apekatt. I ettermiddag møtte Drillo-assistenten Dagblad-leserne :på nettet.

Tjærnås og Drillo fikk fyken samtidig og assistenten har fortsatt stor respekt for sin tidliger Wimbldeon-sjef.

- Han er over hodet ikke noen Gud for meg. Men jeg har stor respekt for han, og det har bare vokst seg større etter året i England, sier Tjærnås.

Rett på vei til TV3' Champions League-studio tok Lars Tjærnås seg tid til en hel time med Dagbladet :på nettets lesere.

- Det var veldig gøy å ha direktekontakt med folket, sier Lars.

I løpet av en drosjetur i London rakk Tjærnås å fortelle om sin framtidige trenerkarriere, og andre planer etter Wimbledon-karrieren.

Og Tjærnås nekter å seg på seg selv som en fiaskotrener, selv om Wimbledon lå under streken da han og Drillo ga seg.

- Det er riktig at jeg har møtt motstand, men for å være ærlig tror jeg de resultatene jeg har hatt kan måle seg med de fleste.

Tjærnås nekter også snakke stygt om mannen som sparket ham.

- Røkke kjenner jeg ikke. Gjelsten har jeg fått et veldig godt inntrykk av, og har ingenting galt å si om han, sier Lars.

Ellers kan du lese om hva Tjærnås synes om Vålerenga-trener Tom Nordlies oppførsel, Paul Gascoignes tippeligaplaner og David Beckham.

Her leser du alle svarene fra nettmøtet med Lars Tjærnås: Joggeskoene til Carew. Nei, det var et dårlig taktisk valg å legge igjen joggeskoene til Carew hjemme. Litt fleip er det nok, men jeg er også en av de mest overtroiske trenerne i Norge. Også Mick Harford hadde det sånn. Det gikk på hvem som skulle ta treninga, hvor vi skulle sitte og slikt. Det var reint idioti.

Hilsen Lars Hartson Jeg skal prøve å huske adressen. Når det gjelder John, hadde jeg et veldig bra forhold til han. Han var langt mer reflektert enn jeg hadde trodd. Han skuffet meg etter Bradford-kampen, og det har jeg også fortalt han.

Hilsen Lars Laglederbenk Ja, si det. Den dårligste var i hvert fall White Hart Lane, der sto vi under jorda. Den beste tror jeg var Watfords, men det er kanskje fordi vi vant der. Veldig fascinerende å være til stedet på mange av stadionene. Det var som en drøm å komme inn på mange av dem.

Hilsen Lars landslagstrener Tom Nordlie har jeg snakket om. Når det gjelder jobben som assistenttrener for Norge, synes jeg Norge er priviligert som har to så flinke folk som Nils Johan og Harald. Jeg tror ikke det er aktuelt, og ønsker de lykke til i EM. Jeg tror vi har en bra sjans til å nå kvartfinalen.

Hilsen Lars Føler med deg, Lars! Takk for det. Jeg husker selvfølgelig den hyggelige ettermiddagen med den gjengen. Jeg lærer alltid noe, men trenger tid på å oppsummere dette året.

Hilsen Lars Nesten, bare norske spiller Kjøp.. Jeg tror ikke jeg hadde kommet til Wimbledon uten Drillo. Jeg kom dit fordi Egil kom dit. Hva har godt galt? Vi snakker om en klubb som har blitt 15, 16 og 18 de siste årene. Foran sesongen tippet to tredjedeler Wimbledon ned. Norske spillere er stort sett kvalitet til en rimelig pris. Jeg har svart før hvorfor jeg også tror de lykkes i Wimbledon. Jeg håper de ikke blir solgt, og får sjansen til å dokumentere at de er Premier League-kvalitet.

Hilsen Lars Er det sant? Vi har en avtale som sier hva som skulle skje dersom kontakten opphører. Det har vært veldig ryddig det som har skjedd mellom klubben og oss. Begge partene har oppført seg bra.

Hilsen Lars Beckham oppskrytt Ja, jeg er et stykke på vei enig. Jeg ville heller hatt Giggs enn Beckham på laget. Da sier jeg også at Beckham ikke er verdens nest beste spiller. Han har spisskompetanse, men ikke vanvittig mye mer. Selvfølgelig er han god, men jeg synes også han er oppskrytt.

Hilsen Lars tom nordlie Jeg kjenner Tom godt, og vi var trenere sammen i Bærum og var veileder på B-kurs for han. Jeg tror også Tom har innsett at han kanskje gikk litt over streken i den kampen der. Men jeg skal være den siste som fordømmer han for det.

Hilsen Lars Combatbukser......... De ble klipt i stykker etter bortepoeng mot Newcastle. Forøvrig må du passe deg. Jeg har tenkt å slå deg i tennis.

Hilsen Lars Tippeligaen Ja, jeg vil tilbake til norsk fotball, eller som fotballtrener. Det ville vært jug om jeg ikke sa at jeg vil trene på et høyt niva. Men tippeliga er ikke noe must, hvis det er en ambisiøs klubb lengre ned ville det også være interessant.

Hilsen Lars Gud Han er over hodet ikke noen Gud for meg. Men jeg har stor respekt for han, og det har bare vokst seg større etter året i England. I den siste tida med trøkk på Egil, klarte han å tenke lag og trening, og ikke på seg sjøl. Han er både en kollega og venn, som jeg like og respekterer høyt.

Hilsen Lars Erfaringslæring Det kunne blitt et langt svar, og jeg er ikke ferdig med å oppsummere det. Først og framst sitter jeg igjen med en masse positive ting fra England. Jeg ville sagt artig og lærerikt før bitter, for det er jeg ikke. Det er så mye å si, men ett ord går igjen: Lojalitet.

Hilsen Lars Supporterne Takk for det. Jeg har hatt følelsen av at jeg har hatt et godt forhold til supporterne. Den harde kjernen har vært støttende på bortekamper, synd de ikke er fler. Når det gjelder Jones og Kinnear: Jeg tror det er svikt i både høyre og venstre hjernehalvdel, i hvert fall når Jones. Det som kom fra de to har vært som et britisk mesterskap i dumhet, der det har vært vansklig å kåre en vinner.

Hilsen Lars Hei Lars! Jeg arvet dressen til det øst-tyske svømmelandslaget i 1972. Jeg klipte meg like etter det, og har ikke tenkt på det siden.

Hilsen Lars Hei Larsegutt Helt ærlig, så tenker jeg ikke på hvordan Martin ser ut. Jeg tenker på hvordan har skrur innleggene sine. Han er en grei kar.

Hilsen Lars Slaaskjempe! Det er feil. For det første, jeg er ikke en slåsskjempe. For det andre var jeg ikke involvert i slåsskampen med Wise. Jeg var i tunnelen, men var ikke verre enn noen andre.

Hilsen Lars Beste spiller Ta det siste: Ja, vi er det eneste laget som tok poeng mot United i begge kampene. Premier League beste spiller? Det er vanskelig, men jeg kan si de to beste: Roy Keane og Harry Kewell.

Hilsen Lars Ökonomi Ja, jeg ble overrasket. Jeg drop på trening som vanlig, og hadde ikke i tankene at jeg skulle få sparken. Jeg regnet med en evaluering etter sesongen, og var overrasket over tidspunktet. Spesielt siden Terry Burton var trukket inn. Jeg håpet det teamet skulle jobbe videre.

Hilsen Lars Nadderud Det aner jeg ikke noe om. Selhurst Park hadde Premier Leagues dårligste gressmatte. Hvis Nadderud er bedre bør vi sende gartneren på Selhurst dit.

Hilsen Lars Benkpress. Jeg har en overkropp som ikke egner seg for benkpress. Jeg trener hver dag, men jeg har ikke store rekorder i benkpress.

Hilsen Lars Kan du være så snille og svare??? Dette ble veldig mye. Men når gjelder Gazza, tror jeg ikke han har mye å tilføye norske toppklubber. Han har vært mer apekatt enn toppspiller den siste sesongen. Hvis ikke Gazza og hans advokat - med det de har sagt i gjennom tidene - ikke tåler det Nils Arne Eggen sa, bør de skjerpe seg.

Hilsen Lars Kortspill Nei, det er ondsinnet løgn satt ut av eks-Stabækspillere. Jeg tapte verken kortspill, five-a-side eller løpeturer rundt vannet.

Hilsen Lars Gjelsten Roekke & I Røkke kjenner jeg ikke. Gjelsten har jeg fått et veldig godt inntrykk av, og har ingenting galt å si om han.

Hilsen Lars Engelsk 1.divisjon Jeg er imponert over bredde i toppen av engelsk fotball. Jeg har sett mye ligafotball i England, og jeg er fascinert over at det finnes 50 klubber som kan slå ut et topplag av cupen. Det er forutsetninger i England som veldig få andre land har. Jeg avskriver ikke Englands framtid som fotballnasjon, snarere tvert i mot.

Hilsen Lars Presse(t)! Det siste først: Jeg tror spillerne snakker mer om det som står i avisene enn det vi trenere er klar over. Når vi er snakker om engelsk presse er store deler løgnaktig. Men det er jo nyanse også der. Det fantes også gode og mindre gode sportsjournalister. I forholde til den engelske pressen, er den norske tegneserieaktig. De mener at Premier League er forbeholdt engelskmenn. De er noen sleske småjævler noen av dem. De behandler folk som vinner noen kamper brukbart, men de mangler respekt for folk.

Hilsen Lars Wimbledon, de siste amatører? Det tror jeg ikke vi var. Men vi kommer fra et land med en av europas beste treningskulturer, til et land der de har noe å lære på det området. Vi var ikke for profesjonelle, men de hadde nok noe å lære om toppidrett. Det fikk vi delvis gjennomslag for hos enkelte, og mindre hos andre. Jeg snakker om spillere, media og klubben forøvrig.

Hilsen Lars Lene seg tilbake Jeg føler ansvar for at ting har gått som det har gått, medansvar for det.

Hilsen Lars Hva nå? Jeg vet ikke. Jeg har hatt forespørsler om å fortsette som trener. Jeg har ikke lyst til å si hvor. Jeg føler for min egen del - og for en kommende arbeidsgiver - at det må være 100 prosent rett. Jeg tar meg litt tid og vurderer hva jeg skal gjøre. Litt fri blir heller ikke så dumt, det har jeg hatt lite av de siste 10-15 årene.

Hilsen Lars Kommentator Jeg kommenterte kampen fordi jeg fikk spørsmål om det, og ikke så noen grunn til å si nei. Informasjon er bra, og jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger. Det var naturlig å snakke om Wimbledon, og det betyr ikke at jeg synes noe negativt om Aston Villa. Jeg skal forøvrig gjøre det samme mot Southampton søndag.

Hilsen Lars katta i sekken?? Kjetil Wæhler har vært særdeles uheldig med skader, og aldri fått en sjans til å vise hva han er god for. I den tiden han har vært frisk har han opparbeidet seg et stort renomé blant medspillerne. Er forøvrig enig i at det var for noen et negativt signale at det ble mange nordmenn i klubben. Men jeg tror ikke vi har sett det beste av nordmennen i Wimbledon. Jeg tror det går bedre når sesongen starter igjen, og det er det viktigste.

Hørt at .... Jeg har ikke hørt noe fra LSK. Takk for lykkeønskninger.

Hilsen Lars Fortsatt selvtillit? Dette er mitt 21. år som fotballtrener. I 19 av de 21 sesongene har det mer eller mindre bare gått opp. 16 ganger har jeg vært med på å være en, to eller tre. Det er riktig at jeg har møtt motstand, men for å være ærlig tror jeg de resultatene jeg har hatt kan måle seg med de fleste. Men hadde de siste to årene vært de to første, hadde jeg nok tvilt sterkt.

Hilsen Lars Drillostil? Jeg vil gjerne rydde opp en misforståelse: Drillo-stilen handler ikke om et system. Det er to bæreelementer: 1. Soneforsvar og 2. Gjennombruddshissighet. Jeg er ikke enig i at Martin er misbruk. Jeg tror både Martin og de andre spillerne har godt av en pause, fordi de har spilt fotball sammenhengende siden høsten 1998. Jeg tror Martin kommer sterkt igjen, og han har i tillegg vært uheldig med skader.

Hilsen Lars

PÅ BENKEN: Lars Tjærnås og Egil Drillo Olsen delte benken i Wimbledon.