TILBAKE: Lars Tjærnås er på det nærmeste klar til å ta over som hovedtrener i Hønefoss.

Foto BREKKE/TRULS/Dagbladet
TILBAKE: Lars Tjærnås er på det nærmeste klar til å ta over som hovedtrener i Hønefoss. Foto BREKKE/TRULS/DagbladetVis mer

Tjærnås blir Hønefoss-trener om NFF sier ja

- Kan være klar til Brann-kampen 24. mai.

||| (Dagbladet): Lars Tjærnås er bare en NFF-godkjenning unna å bli Hønefoss' nye hovedtrener.
 
- Det formelle er ikke helt i orden, men dersom vi får «go» fra Norges Fotballforbund om å bruke Lars Tjærnås tre dager i uka, pluss kampdag, kan han være klar som hovedtrener allerede til kampen mot Brann 24. mai, sier Lars Hamborg, styreleder i Hønefoss Ballklubb til Dagbladet.
 
Opp til forbundet
Kontraktens varighet er enda ikke avklart, men Hamborg sier det nå er opp til fotballforbundet om hvorvidt en ny trenerløsning er på plass i den nyopprykkede tippeligaklubben fra Ringerike.

- Siden Hønefoss har status som kategori-1 klubb hva økonomi angår, vil jeg tro at forbundet også ser dette som en gunstig løsning for oss, sier Hamborg.

- Betyr det at Lars Tjærnås er en billig løsning?

- Alt er relativt, men sammenliknet med en del andre alternativer, er det det. Mange trenere har henvendt seg, enten direkte eller via agenter, og vi har også vært i kontakt med noen. Lars har hele tida vært førstevalget. Han kjenner klubben godt, og nyter stor anerkjennelse i spillergruppa, sier Hamborg.

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, sier til Dagbladet at de er i dialog med Hønefoss om den mulige løsningen.

- Vi snakker sammen, og regner med å komme til en avklaring i løpet av relativt kort tid. Det forbundet må få forsikret seg om, er at Tjærnås vil fungere som hovedtrener i praksis, sier Graff.
 
- Et bra to-spann
Tom Gulbrandsen, som har ledet Hønefoss med suksess som fungerende hovedtrener, har som kjent ikke tilstrekkelig trenerutdanning til å ha hovedansvar for en tippeligaklubb.

Gulbrandsen har uttalt at han ser på Lars Tjærnås som en god permanent løsning for klubben.

Og siden Tjærnås har problemer med stemmebruken, vil Gulbrandsen være «kjeftesmella» på benken.

- Jeg sikker på at Tjærnås og Gulbrandsen vi bli et glimrende to-spann for oss, sier Lars Hamborg.