Tjærnås er overrasket over Wengers nødløsning

Jens Lehmann trolig klar for Arsenal-comeback.

Tilbake til Arsenal: Jens Lehmann virker å være på vei tilbake til Arsenal, drøye tre år etter at han forlot klubben. Foto: Scanpix
Tilbake til Arsenal: Jens Lehmann virker å være på vei tilbake til Arsenal, drøye tre år etter at han forlot klubben. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Arsene Wenger antydet i forrige uke at han ville hente inn en nødløsning på keeperplassen, etter at både Lukasz Fabiansko og Wojciech Szczesny trolig mister resten av sesongen med skader.

- Vi vil se etter en nødløsning på keeperplassen, og jeg har noen i tankene, sa Wenger ifølge The Guardian som skriver at nødløsningen trolig blir klar i løpet av de neste 48 timene.

Ryktene begynte å gå i Tyskland på søndag, og i dag skriver flere britiske medier at nødløsningen trolig blir Jens Lehmann.

Den 41 år gamle tyskeren la egentlig opp etter fjorårets sesong, men er altså villig til å ta to måneder til mellom stolpene for å hjelpe gamleklubben.

- Arsenal har en keeperkrise, og jeg er villig til å hjelpe dem, sier Lehmann til Bild.

Overrasket Lars Tjærnås er overrasket over Lehmanns comeback i Arsenal-trøya.

- Arsenal har i flere sesonger vært en toppkeeper unna for å vinne flere titler. Jeg har meget stor respekt for Wengers kjøp og utviklingspolitikk, men på ett punkt har jeg aldri forstått ham; at han ikke har handlet en toppkeeper, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Szczesny har vist at han kan bli det de søker etter på sikt. Han har hatt en bra utvikling.

- At Lehmann hentes nå er en kriseløsning, og en overraskende kriseløsning. To ting vil være avgjørende for om den gamblingen lykkes: hans fysiske form og hvor raskt han tilpasser seg. Det første går sikkert greit, det regner jeg med at de har dobbeltsjekket. Det andre er jeg litt mer spent på, og litt skeptisk til.

- Han hater meg Hvis overgangen går i orden blir Lehmann igjen lagkamerat med Manuel Almunia, mannen han mistet plassen mellom Arsenal-stolpene til i sin siste sesong i London.

Han kalte det da for «en ydmykelse» å miste plassen sin til den spanske keeperen, som siden har mistet plassen til Fabianski og Szczesny.

- Å sitte på benken for en som først startet å spille da han ble 30 år er ikke morsomt, sa Lehmann ifølge The Guardian.

Almunia sa etter det at han visste Lehmann hatet ham.

- Jeg vet at han hater meg. Jeg er en enkel person å ha med å gjøre, og gjør ikke noe jeg ikke vil at andre skal gjøre mot meg. Å ha noen som hater meg er bare utrolig, sa Almunia.

Hater meg: Forholdet mellom Manuel Almunia og Jens Lehmann var ikke det beste. - Jeg vet at han hater meg, sa Almunia om Lehmann. Foto: Reuters / Toby Melville / Scanpix
Hater meg: Forholdet mellom Manuel Almunia og Jens Lehmann var ikke det beste. - Jeg vet at han hater meg, sa Almunia om Lehmann. Foto: Reuters / Toby Melville / Scanpix Vis mer