Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjærnås favoritt til trenerjobben i Høneføss

Med Gulbrandsen som sitt «talerør» på feltet.

TRENERKABALEN I FERD MED Å GÅ OPP: Lars Tjærnås har  jobbet som fotballekspert i Canal + i en årrekke. Nå kan det være duket for et trenercomeback i Tippeligaen. Foto: Canal +
TRENERKABALEN I FERD MED Å GÅ OPP: Lars Tjærnås har jobbet som fotballekspert i Canal + i en årrekke. Nå kan det være duket for et trenercomeback i Tippeligaen. Foto: Canal + Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tom Gulbrandsen er ønsket med videre i Hønefoss, men mangler de rette lisensene til å være hovedtrener. Lars Tjærnås seiler opp som en klar kandidat i et utvidet team.

Ingen i Hønefoss vil bekreftet at klubbens tidligere trener kan bli hovedtrener i et team der Tom Gulbrandsen fortsetter. Problemet er at det haster for HBK. «Bukken» kan ikke lede laget lengre fram enn 18. mai.

- Vi jobber aktivt for å få på plass en trener som har prolisensen i orden, men vi er ikke i mål, sier styreleder i HBK Toppfotball AS, Bjørn Hamborg, til NTB.

Tom Gulbrandsen har 307 toppseriekamper i Norge, men kan likevel ikke trene et eliteserielag før han har tatt de nødvendige trenerkursene. Dermed blir Vålerenga (b), Sandefjord (h) og Rosenborg (b) uansett de tre siste med «Bukken» som hovedtrener.

Følger pålegg

Hønefoss er klar på at de ikke bare skal hente inn en «liksom-trener», slik italienske lag har gjort for å omgå lisensbestemmelsene.

- Vi følger de pålegg vi har fått fra forbundet og kommer ikke til å omgå begrensningen knyttet til trenerlisens, sier Hamborg.

Han nekter å kommentere navn, men Lars Tjærnås er et naturlig navn hver gang HBK er på trenerjakt. Den tidligere Stabæk-treneren avslutter den engelske fotballsesongen på Canal+ til helgen.

- Vi hadde håpet å få litt lengre frist, men fikk nei fra forbundet på den søknaden. Det kan bli en hovedtrener som deler tiden sin med andre ting, og at Tom (Gulbrandsen) tar det daglige. Tom skal være med videre. Det er en klar intensjon, men formalitetene gjør at han ikke kan være hovedtrener særlig lengre, sier Hamborg.

- Uansett kan vi ikke ha en trener som låner bort navnet og lisensen sin, fortsetter styrelederen.

Vinnerskalle

Tjærnås har slitt med stemmeproblemer i flere år. Som sjeftrener vil ikke det være noe problem. Han kan da bruke Tom Gulbrandsen som «talerør» og «innpisker» på treningsfeltet. En slik løsning vil gi Hønefoss nærmest i pose og sekk.

De får da en erfaren hovedtrener med de riktige lisensene, mens Gulbrandsen kan fortsette å skoleres inn i yrket. «Bukken» har løftet HBK etter at han erstattet Ole Bjørn Sundgot etter tapet mot Viking. Da sto Hønefoss uten poeng. Tre kamper under Gulbrandsen har allerede gitt fire poeng. Tjærnås egenskaper til analyse av motstander og taktiske evner kan heller ikke undervurderes.

- Jeg ser ikke bort ifra at Tom blir en topptrener på sikt. Han har noen egenskaper som gjør at det bør bli bra. Tom er en vinnerskalle, er tydelig på kommunikasjon med spillerne, er åpen og ærlig og har masse erfaring, skryter Hamborg.

Han har også merket seg tilbakemeldingene fra spillerne. Engasjementet på feltet er blitt større og kommunikasjonen med spillerne er tydeligere.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!