Tjærnås gir VIF-Martin strykkarakter

- Har underprestert kraftig i forhold til rammene og forventningene.

HARDT PRESSET: Martin Andresens Vålerenga-lag har vært en stor skuffelse i hans femte sesong som sjef på Valle. Foto: Bjørn Langsem
HARDT PRESSET: Martin Andresens Vålerenga-lag har vært en stor skuffelse i hans femte sesong som sjef på Valle. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): • Følg og se Tippeliga-runden direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 1800!

De har de største budsjettene og flest tilskuere. Men storbyklubbene Rosenborg, Vålerenga, Brann og Viking har mer enn som så til felles.

I den første tredjedelen av tippeligasesongen, har de levert både resultater og prestasjoner langt under forventet.

• Rosenborg (budsjett: 195 mill.) har riktig nok bare tapt én kamp, og ligger bare fem poeng bak serieleder Strømsgodset. Et poengsnitt på 1,7 er likevel under pari. I tre av seks hjemmekamper har trønderne gått målløse av banen.

• Vålerenga (budsjett: 120 mill.) har sanket 13 poeng på ni kamper. Poengfangsten er likevel bedre enn prestasjonene skulle tilsi. Martin Andresens prosjekt, som er inne i sin femte sesong, sliter med framdriften.

• Brann (budsjett: 110 mill.) overrasket positivt i fjor. Dermed ble forventningene skrudd opp — og nedturen har ikke latt vente på seg. Ti poeng og 13.-plass på tabellen, betyr at Brann kjemper for å overleve i Tippeligaen.

• Viking (budsjett: 96 mill.) har et uttalt mål om en plass blant de fire beste. Åge Hareide har til og med uttalt at det er en forutsetning for å fortsette i managerjobben. Kanskje må han snart vurdere å sparke seg selv. For fasit etter ti kamper er elleve poeng og 12.-plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer