- Tjærnås og Grodås var førstevalget

Overtar etter Solbakken i Ham-Kam.

(Dagbladet.no): Etter at Ståle Solbakken i dag ble bekreftet som ny trener i FC København, var Ham-Kam raskt ute med å presentere sin nye sportslige ledelse.

I ettermiddag bekreftet klubben det som har vært hevdet i lokalavisene i dag: Frode Grodås blir trener, mens Lars Tjærnås blir sportsdirektør.

- Tjærnås og Grodås har vært vårt førstevalg som Ståles etterfølgere, og vi har store forventninger til dette samarbeidet, sier styreleder Erik Stensrud ifølge en pressemelding fra Ham-Kam.

Grodås har ingen tidligere erfaring som topptrener. Han tok c-trenerkurs på Raufoss høsten 2003, sammen med blant annet Stig Inge Bjørnebye, Dag Riisnæs og Gunnar Halle.

- Du skal ikke se bort fra at jeg tar et lag, men det blir ikke det første året, sa Frode Grodås til Dagbladet den gangen.

Da hadde han nettopp rundet av keeperkarrieren i Hønefoss, der han hadde Lars Tjærnås som trener. Men Grodås avslørte allerede den gangen at han var ivrig på en trenerjobb på sikt.

- Jeg har lyst, jeg, for dette er noe jeg brenner for. Når jeg er på dette kurset, kjenner jeg flammen blusse opp igjen, fortalte han.

NY MANN TIL RORS: Dette er ikke trener Frode Grodås på vei over Mjøsa til ny jobb i dag, men landslagskeeper Grodås som shower for pressen i august 2002. Foto: Scanpix
NY MANN TIL RORS: Dette er ikke trener Frode Grodås på vei over Mjøsa til ny jobb i dag, men landslagskeeper Grodås som shower for pressen i august 2002. Foto: Scanpix Vis mer
DIREKTØR: Lars Tjærnås går fra jobben som fotballekspert hos Canal+ til nye utfordringer som sportsdirektør i Ham-Kam. Tjærnås har erfaring fra klubber som Wimbledon, Stabæk, Vålerenga, Lillestrøm og Hønefoss.