VIL HA TIL SALT I MATEN: Samuel Eto'o vil etter sigende få 20,5 millioner euro i året (over 160 millioner kroner) - etter skatt - når han skriver under en treårskontrakt med det rusisske  Anzji Makhatsjkala. Forutsatt at kameruneren spiller samtlige 90 minutter i samtlige 30 seriekamper, tilsvarer det 1000 kroner per sekund på banen.
Foto: SCANPIX/REUTERS/Petar Kujundzic
VIL HA TIL SALT I MATEN: Samuel Eto'o vil etter sigende få 20,5 millioner euro i året (over 160 millioner kroner) - etter skatt - når han skriver under en treårskontrakt med det rusisske Anzji Makhatsjkala. Forutsatt at kameruneren spiller samtlige 90 minutter i samtlige 30 seriekamper, tilsvarer det 1000 kroner per sekund på banen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Petar KujundzicVis mer

Tjener 1000 kroner for hvert sekund på banen

Eto'o er bare en legesjekk unna tidenes superlønn.

(Dagbladet): Den russiske klubben Anzji Makhatsjkala bekrefter på sin offisielle hjemmeside tirsdag at de har kommet til enighet med Inter om en overgang for den kamerunske storscoreren Samuel Eto'o.

- Det er fullstendig enighet mellom begge parter om betingelsene for overgangen, heter det i en pressemelding fra Anzji.

Nå skal Eto'o gjennomgå en legesjekk i Roma før han skriver under på en treårskontrakt som vil gjøre ham til tidenes best betalte lagidrettsutøver.

Anzji betaler Inter 25 millioner euro (cirka 195 millioner kroner) i overgangssum for den tidligere Real Madrid-, Mallorca- og Barcelona-spissen, ifølge la Gazzetta dello Sport.

Skattefritt Det blir imidlertid vekslepenger sammenlignet med hva de angivelig akter å betale Eto'o i lønn over de neste tre sesongene. Den anerkjente italienske sportsavisa opplyser nemlig at 30-åringen vil motta 20,5 millioner euro i året (161 millioner kroner).

Etter skatt.

Fullfører han kontrakten betyr det at han kan innkassere nærmere en halv milliard kroner på å bo og trene i Moskva og å spille hjemmekamper i hovedstaden i republikken Dagestan.

For å sette de vanvittige inntektene i perspektiv: Det spilles 30 kamper i den russiske serien årlig. Forutsatt at Eto'o spiller samtlige minutter i samtlige 30 kamper, vil han tjene temmelig nøyaktig 1000 kroner per sekund på banen - eller 5,4 millioner kroner per kamp.

Det betyr også 13,4 millioner kroner i måneden, 3,1 millioner kroner i uka eller 440 000 kroner dagen. Hvert eneste øre går rett i foret på den målfarlige kameruneren.

Ned til toer på fotballens rikingliste, Real Madrids Cristiano Ronaldo, er det et langt sprang.

Han kan også skryte på seg en større lønningspose enn New York Yankees-spiller Alex Rodriguez, som inntil nå har vært den best betalte lagspilleren i internasjonal idrett.

«A-Rod» får riktignok 32 millioner dollar for å spille baseball i 2011 (cirka 174 millioner kroner), ifølge ESPN. Men det er før amerikanske ligningsmyndigheter har fått sitt. Akkurat det er en "bekymring" Eto'o ikke vil ha.

Oligarkoppkjøp Anzji Makhatsjkala var inntil januar i år en forholdsvis ubeskreven klubb i russisk fotball fra det nordlige Kaukasus. Så dukket oligarken Suleiman Kerimov opp med alle sine milliarder og luftige ambisjoner.

Det har blant annet sørget for at den brasilianske veteranbacken Roberto Carlos, tidligere Chelsea-spiller Jurij Zjirkov og ungarske Balázs Dzsudzsák, med fartstid i PSV, har skrevet under for klubben.

Med ni kamper igjen å spille av årets hjemlige sesong, ligger Anzji på en fjerdeplass - ni poeng bak serieleder CSKA Mosva.