Tjener 100 000 på turné med verdenslaget

FOLLESE (Dagbladet): EM-kval. Norge- Sveits 4-0. I Sverige-VM for fire år siden ble Hege Riise (30) kåret til verdens beste spiller. I går serverte hun lagvenninnene pasninger på gullfat.

- Nå skal jeg erobre USA, sier Hege Riise.

Etter Portugal-landskampen 23. oktober reiser hun og Ann Kristin Aarønes til USA for å spille et titall innendørskamper på verdenslaget. Motstander er regjerende verdensmester USA.

- Jeg reiser uka før cupfinalen, og kommer hjem i god tid før jul. I tillegg til alle opplevelsene, vil jeg tjene i underkant av 100 000 kroner på USA-oppholdet.

Utbytte

- Alle kampene spilles i forskjellige byer, og vil både gi penger i kassa og et bra sportslig utbytte, sier Hege Riise.

I går var hun hovmester i store perioder. Det er sjelden vi opplever maken til overblikk og lissepasninger. Men bare to av dem resulterte i scoringer.

- Vi spilte bra fram til 16-meteren, men sløste for mye foran mål. I hvert fall burde vi hatt et par mål til. 4-0 er likevel en bra start på EM-kvalifiseringen. Selv har jeg ikke vært med så mye i spillet på lange tider, sier Hege Riise.

God tur

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo mener 30-åringen fra Setskog/Høland fortsatt er av verdensklasse. Han ønsker også god tur til USA.

- Så lenge spillerne selv ønsker det, er USA-kampene på verdenslaget positivt, sier Høgmo.

Det store plusset i går, var alle de fine angrepene.

- Minuset var at vi ikke var resolutte nok i avslutningsfasen, sier Høgmo etter 4-0-seieren.

EM-sluttspillet

avvikles i år 2001. Puljevinnerne går direkte til sluttspillet. Lagene på andre- og tredjeplass spiller kvalifisering om ledige EM-plasser.

Norges gjenstående EM-kamper: 23. oktober: Portugal (b). 9. mars: England (b), 7. mai: Portugal (h), 4. juni: England (h), 24. juni: Sveits (b).

<B>FORNØYD:</B> Hege Riise gjorde jobben i EM-kvaliken.