Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jack Rodwells fall

Tjener 40 millioner i året: - Vet ikke hvor han er

Det tidligere supertalentet er mentalt fraværende og fysisk ute av stand til å spille.

Jack Rodwell tjener nesten 800 000 kroner i uka, men er milevis unna en startplass for nedrykkslaget Sunderland. Foto: Simon Bellis/Sportimage
Jack Rodwell tjener nesten 800 000 kroner i uka, men er milevis unna en startplass for nedrykkslaget Sunderland. Foto: Simon Bellis/Sportimage Vis mer

(Dagbladet): Sunderlands fall fra toppen av engelsk fotball har vært brått og brutalt.

På kort tid har den tradisjonsrike klubben gått fra å være et stabilt Premier League-lag til å være på vei ned til nivå tre i England. I fjor spilte de mot Manchester City, neste år er det Gillingham, Fleetwood og Accrington Stanley som venter i League One.

Flere runder før årets Championship-sesong var over ble det nemlig klart at Sunderland rykker ned for andre året på rad. I en klubb i fritt fall, har Jack Rodwell blitt et symbol på alt som er galt med Sunderland.

- Vet ikke hvor han er

Fire år og 67 kamper etter at han signerte for Sunderland, kan midtbanespilleren kun klassifiseres som et gigantisk bomkjøp. I løpet av sine 37 første kamper i klubben ble det ikke en eneste seier, og nå ser Rodwell ut til å ha nådd bunnen.

27-åringen virker å ha meldt seg helt ut, og på en pressekonferanse torsdag ettermiddag kom lagets manager, Chris Coleman, med et stikk i retning Rodwell.

- Jeg vet ikke hvor Jack er, for å være ærlig med deg, fortalte waliseren med referanse til spillerens mentale status.

Coleman vet hvor Rodwell er i fysisk forstand, og han blir neppe å finne på banen i fredagens kamp mot Stefan Johansens Fulham.

- Selv om det hadde vært den minste sjanse for at han skulle starte, vet jeg ikke om han hadde vært fysisk klar for det. Så det skjer nok ikke, fortalte manageren.

40 millioner

Rodwell tjener angivelig 70 000 pund i uka, noe som tilsvarer en årslønn på rundt 40 millioner norske kroner. Han ble tidligere regnet som et stort talent, ble kjøpt av Manchester City og har tre landskamper for England. Men så stoppet utviklingen opp.

Nå har spilleren meldt seg helt ut av laget, og i løpet av årets sesong har det bare blitt to kamper og drøye 104 minutt på banen i Championship. Likevel får han hevet en gigantisk sjekk hver uke.

- Jeg er ganske sikker på at vi har undersøkt det juridisk, men vi er sittende fast med en spiller som ikke ønsker å spille for Sunderland og vil dra, sa Coleman på pressekonferansen.

Manageren virker å ha liten tro på at noen andre klubber vil kjøpe Rodwell, som har ett år igjen av kontrakten i Sunderland.

- Hvor skal han dra? Han har sagt at han vil spille for England igjen, og for å gjøre det må han spille en eller annen plass, sier Coleman.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media