Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjener 7,6 mill. i snitt i England

Og spissene knuser keeperne på lønnslista.

(Dagbladet.no:) Grunnlønna til spillerne i Premier League i snitt økt med 65 prosent siden 2000.

Den engelske avisa The Independent har foretatt en spørreundersøkelse i samarbeid med spillerorganisasjonen (PFA), og kan fortelle at snittlønna nå er på 7 655 700 kroner.

Noe som betyr en ukelønn på nesten 150 000 kroner.

Og dette er uten at bonuser og andre prestasjonsavhengige utbetalinger er tatt med. I tillegg drar de største stjernene inn mange millioner på private sponsoravtaler.

28-åringene har det best

Gigantiske tv-avtaler, økte sponsorinntekter og stadig flere folk på kampene - har ført til at klubbene kan betale spillerne så mye.

I Championship, den gamle 1. divisjonen, tjener spillerne i snitt i overkant av 2,2 millioner i året. Ikke så verst det heller, og også den lønna har steget kraftig - med 53 prosent.

Ifølge Independent er det rundt 150 spillere som tjener mer enn én million pund (11,3 millioner kroner) i året.

SPISS OG 28 ÅR: Thierry Henry er i rett aldersgruppe og spiller i riktig posisjon på banen. Foto: REUTERS
SPISS OG 28 ÅR: Thierry Henry er i rett aldersgruppe og spiller i riktig posisjon på banen. Foto: REUTERS Vis mer

Aldersgruppa som tjener best er 28-åringene. De har år nok på baken til å slå i bordet under forhandlingene, og har en snittlønn på over 13 millioner kroner.

De høye lønnskostnadene har ført til at flere klubber har fått økonomiske problemer, og ifølge undersøkelsen er to av tre Premier League-spillere for en regel om at maks 75 prosent av klubbens inntekter skal gå til lønn.

PS! Det lønner seg å spille spiss. Angrepsspillerne tjener i snitt 9,1 millioner, mens keeperne tjener drøye seks millioner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling