Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tjener dårligere enn en polsk jordbærplukker

Med gårsdagens seier i verdenscupen i Planica har Bjørn Einar Romøren (24) tjent ca 420 000 kroner i år. - Jeg kunne ønske det var litt mer, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Antakeligvis er det dårligere enn en polsk jordbærplukker når vi snakker timelønn, sier Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

I forhold til mange andre idrettsutøvere tjener hopperne bare lommerusk, men Romøren griner ikke på nesa av den grunn.-  Jeg hadde jo håpet det var litt bedre betalt, men alle ønsker jo selvsagt å tjene mer penger. Jeg føler meg privilegert, for jeg får holde på med det jeg elsker. Jeg tar med meg det jeg kan få av penger, og jeg klarer meg jo bra, understreker han.

Superstar

De siste årene har Romøren vært en av Norges mest profilerte idrettsutøvere, og i Planica er han en skikkelig superstar.

-  Ut i fra profilering burde vi kanskje få litt mer, men jeg synes jo bare det er gøy med litt rampelys jeg. Her nede er det skikkelig trykk, og det er morsomt. Hjemme er jeg bare en vanlig Ola Nordmann, sier Hosle-gutten.

I går svevde han ned skiflygingsbakken og landet på 224 meter i begge omganger. Soleklart best, og 15 poeng foran kollega Roar Ljøkelsøy.

-  Jeg var flinkest til å fly. Alt stemmer så bra om dagen, og det er veldig deilig, sier Romøren.

Verdensrekordholderen hadde håpet på en gjentakelse fra i fjor, da han hoppet 239 meter i samme bakke.

GLAD: Verdens lengstflygende hopper, Bjørn Einar Romøren, brøler ut sin glede etter gårsdagens seier. Bak er Roar Ljøkelsøy nesten like glad for andreplassen. Foto: Scanpix
GLAD: Verdens lengstflygende hopper, Bjørn Einar Romøren, brøler ut sin glede etter gårsdagens seier. Bak er Roar Ljøkelsøy nesten like glad for andreplassen. Foto: Scanpix Vis mer

-  Jeg tenker ikke så mye på ny verdensrekord, og i dag var det ikke muligheter til å hoppe lenger enn det jeg gjorde.Bakken i Planica er i følge Romøren den beste bakken i verden, og for hopperen er det bare trening å hoppe i 90-meters bakker.

-  Ekstra kick

-  Dette må være den beste bakken som er lagd. Jeg får et ekstra kick av å fly her, og skiflyging er jo det jeg liker best. Hopping er moro det også, men ingen ting er som å fly ned en stor bakke, forklarer 24-åringen.

Er det noe annet enn hopping som gir deg kick?

-  Jeg liker veldig godt å kjøre ski på puddersnø og å spille golf og, men ingen ting er bedre enn å hoppe. Noen ganger er det deilig å gjøre noe som er litt annerledes, og golf er virkelig utfordrende.

I dag avsluttes verdenscupen i hopp, og Romøren lover å tråkke til det han kan.

-  Det er umulig å snakke meter på forhånd, men jeg skal langt ned i bakken uansett, avslutter han.

LENGST: Bjørn Einar Romøren svevde to ganger 224 meter, klart lengst av alle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!