Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjener fett på Drillo

Med ansettelsen av Egil «Drillo» Olsen (62) håper Fredrikstad ikke bare på sportslig gevinst. Klubben regner også med å tjene noen ekstra millioner.

-  Jeg er helt sikker på at denne treneransettelsen vil bli en økonomisk suksess for oss, sier styreleder Bjørn Jensen i FFK.

Etter det Dagbladet erfarer har Drillo rundt en million kroner i året som hovedtrener for laget fra hjembyen. Jensen er overbevist om at klubben uten problemer kan hente inn den summen både tre og fire ganger i økt markedsverdi.

Voldsom økning

-  Vi hadde fra før en profilert trener i Knut Torbjørn Eggen. Han forsvinner ikke, så hans verdi vil fortsatt være der. Så topper vi det med en enda mer profilert trener. Allerede i dag (i går, red.anm.) har jeg fått mange positive signaler fra næringslivet i Fredrikstad. Drillo-effekten virker fortsatt, og det vil vi spinne videre på, sier Jensen fornøyd til Dagbladet.

Av en totalomsetning på rundt 37 millioner hentet FFK rundt 14 millioner i sponsorpenger. Neste sesong skal begge postene økes.

-  For tre år siden omsatte vi for tre millioner. Neste år skal vi godt over 40 millioner i omsetning. Så det er vel ingen som tviler på at det jobbes bra her, smiler Bjørn Jensen.

Flere sesongkort

-  Økningene skal vi hente på sponsorsiden i tillegg til at vi håper å selge enda flere sesongkort. I år solgte vi rundt 5000 kort. Med Drillo hos oss kan vi fort ende opp med 6000- 7000 kort. Det vil bety mye for oss, sier Bjørn Jensen.

Tross i at klubben kjempet i bunnen det meste av sesongen hadde FFK nesten 9000 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper i år. Det sier mye om hvilket potensial som ligger i plankebyen. Spesielt om Drillo lykkes som trener.

Da klubben innkalte til pressekonferanse med tema «Ny hovedtrener», klikket så mange seg inn på nettsidene til Fredriksstad Blad at serveren brøt sammen.

-  Det er mye positivt som skjer her nå: Vi har fått en av Fotball-Norges største profiler, vi er i sluttfasen i planene om ny stadion som skal stå klar til 2006, og økonomisk vil vi gå med noen millioner i pluss denne sesongen.

PENGER I KASSA: - Jeg er helt sikker på at ansettelsen av Drillo vil bli en økonomisk suksess, sier styreleder Bjørn Jensen i Fredrikstad (t.h.). Her sammen med trenerlegenden da nyheten om overgangen til Østfold-klubben ble kjent onsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media