Tjener fett på sjokk-VM

VM-favoritter ut har betydd penger inn for bookmakerne. Norsk Tipping har så langt gjort nesten 15 mill. på VM.

- Det har vært et veldig, veldig bra VM, innrømmer Asbjørn Nilsen i Norsk Tipping.

Mange av de store favorittene har gått gråtende ut av VM. Det har betydd breie glis hos bookmakerne verden rundt. Også hos Norsk Tipping på Hamar har VM vært god butikk.

De har omsatt for nesten 30 millioner kroner.

- Det er vi veldig fornøyd med tatt i betraktning at Norge ikke er med og at kampene har gått på et så ugunstig tidspunkt, sier Asbjørn Nilsen til Dagbladet.no.

Tippeselskapet sitter igjen med nesten halvparten - med andre ord nesten 15 millioner kroner.

- Det er klart vi har tjent gode penger i og med alle overraskelsene, sier Nilsen.

Den mest omsatte VM-kampen var oppgjøret mellom Frankrike og Uruguay. Der ble det spilt for 1,6 millioner. Etter 0-0 ble det meste av de pengene værende igjen på Hamar.

Argentina - England omsatte for én million, men denne kampen var relativt jevnspilt fra tippernes side. Det samme kan sies om «den lille finalen» i morgen mellom Brasil og England.

- Bra butikk

Nordicbet og OddsAlive er to norskeide bookmakere. Også de har hatt et godt VM.

OddsAlive har tjent gode penger på Sør-Koreas suksess og Italias nedturer. Åpningskampen mellom Frankrike og Senegal var en champagnedag for de som tjener penger på gamblere.

Nordicbet tjente nesten 300 000 kroner på Frankrikes sjokktap. Det største tapet (220 000 kr) hadde selskapet på Brasils seier mot Tyrkia.

- VM tegner til å bli meget bra butikk, vi regner med en fortjeneste på opp i mot ti prosent av omsetning. Det er i alle fall dobbelt så mye som forventet, opplyser Jan Svendssen i Nordicbet.

Det gjorde ikke noe at det ble mange overraskende gruppevinnere. At Japan skulle vinne sin gruppe var likevel et minus for Nordicbet. Til sammen har de omsatt for drøye 7 millioner.

Taper på Ronaldo

OddsAlive regner med å sitte igjen med omtrent fem prosent av omsetningen. De har tapt mest på de som tippet at Frankrike skulle ryke ut av gruppa til 30 i odds. Her kunne en heldiggris rydde plass til 25 000 kroner.

Nordicbet kan ellers opplyse at de går i pluss uansett hvem som vinner VM. Italia var det siste laget som røk ut som kunne gi et tap.

At Miroslav Klose blir toppscorer vil også være en aldri så liten oddsbombe.

- Vi taper noen tusen euro med Ronaldo som toppscorer, Klose er det spilt 15 euro på, forteller Jan Svendssen.

(Dagbladet.no)

VERDIFULL FOR NOEN: Pape Boupa Diops scoring mot Frankrike i åpningskampen var gull verdt for bookmakerne.