Tjener grovt på Kjenner

Proffagent Gunnar Martin Kjenner fikk 100000 kroner og kraftig kjeft da André Schei Lindbæk gikk fra Abildsø til Skeid for 300000 kroner i fjor høst. Nå tjener Abildsø 1,5 millioner kroner på salget til Molde. Kjenner får hele æren.

Fattige Abildsø har et årsbudsjett på rundt 500000 kroner - for hele idrettslaget. A-laget rykket ned fra 2. divisjon i høst. Ikke overraskende med et bunnskrapt årsbudsjett på 160000 kroner.

Dagbladet skrev i sommer om bitterheten småklubben øst i Oslo følte overfor proffagent Gunnar Martin Kjenner. Han mottok et agenthonorar på 33,3 prosent av salgssummen på André Schei Lindbæk til Skeid.

Klubben sjøl fikk bare knapper og glansbilder.

Godvenner igjen

- Vi føler oss små og overkjørte. Det er mildt sagt overraskende at Kjenner har tatt ut så mye i honorar. Dette er bittert, sa Abildsøs sportslige leder Per Erik Dalset den gangen.

Nå er bitterheten glemt. Kjenner fikk nemlig presset inn en videresalgsklausul, som gir Abildsø 40 prosent av salgssummen på fem millioner til Molde. Fratrukket Skeids utgifter, får Abildsø nå nesten 1,5 mill. på konto. Økonomien for klubben med 35 lag er reddet for flere år framover.

- Nå bør Abildsø være fornøyde, sier Kjenner.

- Vi er ikke bitre lenger. Nå er vi godvenner, sier Dalset, som mener pengene bør investeres på anleggsiden.

Styret i Abildsø er så glade at de til og med spanderer på seg en aldri så liten historisk feiring.

- For første gang tar vi i styret oss en bitteliten tur ut, sier Dalset.

- Hvor da?

- Vi tar vel en øl på Grünerløkka.

Gullreserven

André Schei Lindbæk sliter reservebenken i Molde, men er vel tilfreds med å være gullgruven for en klubb i sitt eget oppvekstmiljø.

- Jeg tipper Abildsø er glade for at de ikke tok en større sum fra Skeid i fjor. Istedenfor får de mye mer penger nå, sier han.

- Hva med Kjenners rolle i dette?

- Helt klart at Gunnar Martin har mye av æren. Han var med på å sikre denne avtalen for Abildsø, sier Schei Lindbæk.

GULLGRUVE: André Schei Lindbæks overgang fra Skeid til Molde gir tre årsbudsjett i Abildsøs slunkne klubbkasse.