Tjener meter på nye hoppski

Kristian Brenden (24) vil tjene flere meter i hoppbakken etter at FIS nå har åpnet for lengre hoppski enn 2,70 meter.

Opphevelsen av maksimalgrensa er gjort for at reglene skal være rettferdige også for de lengste gutta i hopp-sirkuset.

- Fram til nå har det vært én regel for dem under 1,85 meter, en annen for dem som er høyere. Jeg har hele tida vært lang nok til å hoppe på 2,74 meter lange ski, men har måttet nøye meg med maksimumsgrensa på 2,70, sier Brenden til Dagbladet.

Fem centimeter

Ifølge den nye FIS-statistikken, kan en hopper på 1,88 meter (som Brenden) velge om han vil ha ski på 2,74 eller 2,75 meter.

- Med lengre ski blir bæreflaten større, og gjør at jeg teoretisk sett kan hoppe lenger. De centimeterne kan være forskjellen på seier eller fjerdeplass. Fordelen blir aller størst i skiflyging, sier Brenden.

Har sagt fra

Spørsmålet nå er om skiprodusentene greier å holde tritt med regelendringene, og lage lengre ski enn 2,70 meter. Ifølge Dagbladets opplysninger, har produsentene lovet å lage ski på opptil 2,78 meters lengde (til løpere på 1,90 meter).

Brenden fortalte skifabrikanten Elan allerede i sommer at han ønsket lengre ski. Men han har ennå ikke hørt noe.

Hoppe godt

Uansett er det aller viktigste å hoppe godt, ikke å ha lengst mulig ski.

- Får du til hoppingen, er det en fordel å ha lange ski. Hopper du dårlig, blir det mer brems desto lengre skiene er, sier Kristian Brenden.

Det første målet hans er å hoppe så godt at han kommer med på laget til verdenscuprennene på Lillehammer 2. og 3. desember.

LENGRE: Kristian Brenden tjener på at FIS nå har opphevet på maksimumsgrensa for lengden på ski.