Tjener millioner i utbytte

Skifamilien Martinsen har suksess også utenom langrennsporet. I fjor tok de ut 14 millioner i utbytte fra skisalg i Norge.

Tidligere leder for langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) og far til langrennsesset Bente Skari, Odd Martinsen, gjør god butikk på vinteren.

Sammen med datteren Bente Skari og sønnen Harald eier Martinsen importselskapet Finor AS. Finor har importlisensen på Fischerski og Briko briller, og har omsatt skiutstyr for smått utrolige 58,2 millioner kroner i 2002, skriver Finansavisen.

Med en resultatmargin på 26,5 prosent blir det klingende mynt i kassa. Familien Martinsen tok ut 14 millioner i utbytte.

- Årsaken til den veksten vi har sett, er først og fremst at vi har flere produkter som passer inn i markedet. Den største økningen er kommet på alpinski og nordiske skisko, sier Odd Martinsen til avisa.

De første månedene av 2002 var det strålende skiføre, og på slutten av året var det som kjent også bra med snø. Skisalget føk til værs allerede i november.

- Den som ikke setter rekord i år, bør undersøke produktene sine, sier Martinsen.

FAR OG DATTER</B> er begge enere i skisporet. De gjør det ikke så verst i forretningslivet heller.