<strong>MERKEVARE:</strong> Svenske Charlotte Kalla gjør det godt - også utenfor skisporet. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
MERKEVARE: Svenske Charlotte Kalla gjør det godt - også utenfor skisporet. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer

Tjener millioner på Charlotte Kalla AS

- Trenger ikke jobbe en dag etter skikarrieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg klassisksprinten for kvinner og menn i langrennsstudio fra kl. 10.45!

(Dagbladet): Charlotte Kalla er svenskenes store langrennsyndling på kvinnesiden, og en av Marit Bjørgens største konkurrenter i skisporet de siste årene.

Suksessen har ikke gjort 24-åringen fattigere heller. Ifølge Expressen drar nemlig Kallas AS inn milliongevinster hver eneste år.

- Charlotte trenger egentlig ikke jobbe en dag etter idrettskarrieren. Men det skal hun gjøre likevel, sier Kalla-agent Keith Karlsson til avisa.

Deler ut visittkort
Charlotte Kalla AB skal ifølge formålsbeskrivelsen drive blant annet «konsulterende virksomhet innen områdene idrett og markedsføring, konkurransevirksomhet innen idrett, salg av idrettsprodukter, eie og forvalte eiendom, verdipapirhandel, reklame- og PR-virksomhet og representasjon» - og det går tydeligvis bra.

- Men så har jeg ikke så mange utgifter heller. Ikke nå i alle fall. Selskapet er vel litt av tryggheten min for framtiden, sier den svenske jenta selv til Expressen.

Agent Karlsson mener Kalla er den eneste i skiverdenen som deler ut visittkort, og kontaktknyttingen er en bevisst strategi med tanke på livet etter karrieren.

En nøktern sponsorstrategi kunne vært langt mer offensiv, for ifølge Karlsson kunne Kalla like gjerne fått 5-10 nye sponsorer i året.

- Jeg er ganske fornøyd sånn som det ser ut nå. Det viktigste er at den biten ikke tar for mye tid fra skigåingen, sier 24-åringen.

Nervøs
I dag er det kun skigåing som står i avtaleboka, når Charlotte Kalla, Marit Bjørgen, Petter Northug og de andre i langrennssirkuset starter mini-touren i Finland med klassisk sprint i Kuusamo.

- For å være ærlig er jeg betydelig mer nervøs før denne helgen. Klassisk sprint er jo det vanskeligste av alle løp for meg, sier Kalla.

Kvalifiseringen i Kuusamo starter kl. 09.45, og Dagbladet følger løpet i langrennsstudio fra 10.45.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer