Tjener millioner på Fotball-VM

Erik Solér selger ikke en eneste spiller fra Start om Norge kvalifiserer seg til VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Han tror verdien på spillere som Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad går til himmels om de lykkes i Tyskland til sommeren.

Også i kveld kommer utsendte fra større og mindre europeiske klubber til Ullevaal for å finsikte Start-spillere. På hjemmekampene i Kristiansand har eks-agent Erik Solér sluttet å telle gamle bekjentskaper og kolleger. Det er for mange av dem til at han gidder.

Strategien for eventuelle spillersalg har Solér ruget på lenge. Kanskje den viktigste forutsetningen oppfylles om Åge Hareide tar Norge til andreplass i pulja og seier i playoff. Det blir som å vinne i Lotto for Start, som har seks aktuelle spillere til en VM-tropp.

-  Vi har lagt en plan. Kommer Norge til VM, tenker vi definitivt sånn at det er veldig uaktuelt å selge noen spillere før det. Det ville være veldig dumt av oss, sier Solér til Dagbladet.

Venter på bud

Han forventer bud på spillerne sine ganske snart.

-  Vi venter jo bare på at det kommer noe. Det regner vi også med, men det får vi ta etter sesongen, sier han.

Det vil si i etterkant av playoffkamper for Norge 12. og 16. november.

VENTER:  Start-eier Erik Solér, her sammen med juvelklumpene Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad på Bislett denne uka, nekter å selge spillere før Fotball-VM neste år. -  Det er et fornuftig perspektiv for oss å se på spillersalg i etterkant av Norge i VM, sier Solér til agbladet. Foto: Arnt E. Folvik
VENTER: Start-eier Erik Solér, her sammen med juvelklumpene Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad på Bislett denne uka, nekter å selge spillere før Fotball-VM neste år. - Det er et fornuftig perspektiv for oss å se på spillersalg i etterkant av Norge i VM, sier Solér til agbladet. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Det er et fornuftig perspektiv for oss å se på spillersalg i etterkant av Norge i VM. Da begynner det å bli bra, sier Solér.

Det er bare å vise til en spiller som Bjørn Otto Bragstad for å skjønne hva Solér mener. RBK-stopperen hadde neppe blitt solgt til Derby om han ikke hadde storspilt mot Spania under EM i 2000.

Selger ikke alle

-  Godt spill i VM gjør definitivt spillerne våre mer attraktive og gir dem en mye høyere markedsverdi med en gang, sier Solér.

Solér mener at fem av Starts seks landslagsspillere er salgbare.

-  Marius, Alex, Kristofer, Fredrik og Atle Roar har defintivit stort potensiale, sier han.

Spekulasjonene rundt de tre førstnevnte har vært velkjente i lang tid, men Dagbladet vet at det også er Champions League-klubber som har sett Strømstad fem-seks kamper i løpet av sesongen. Tross alderen (28) er det også stor interesse rundt kaptein Atle Roar Håland på grunn av hans gode fotballhode. Dette gjelder klubber på litt lavere nivå.

Solér presiserer at det er viktig for Start å beholde de fleste av heltene sine.

-  Vi er altfor unge og sårbare til å la fem-seks av disse gutta reise noe sted, sier han.

Budsjetter med salg?

Samtidig blir det helt feil å kaste alle tilbud i søpla.

-  Personlig mener jeg at det å selge en spiller til en fin klubb er en bra sak for klubben vår. Ikke minst som motivasjon for spillere som vil ut. De ser da at det er mulig, og derfor kan vi ikke sette på stoppekrana helt, sier han.

For Solér er det ikke et skjellsord å omtale Start som et «springbrett»:

-  Vi kan være et springbrett. Spillere kan komme til Start for å komme seg videre. Det må vi definitivt ha som en mulighet, sier han.

Neste år kan det også bli budsjettert med spillersalg i Start. Men ikke som et plussprosjekt.

-  Om vi legger spillersalg i budsjettet neste år, så må vi legge inn tilsvarende til spillerkjøp også, slik at nettoen blir null, sier han.

Utstillingsvindu

Spillerne har et avslappet forhold til VM-drømmen og påfølgende muligheter:

-  Først må vi komme oss til VM. Alle vet jo at det er et enormt utstillingsvindu, men jeg tenker bare mest mulig på neste kamp, sier Kristofer Hæstad.

Han har selvfølgelig en drøm om å komme seg videre, og vil ikke helt avskrive at noe kan skje før VM også.

-  Kommer det noe konkret, så vil jeg høre om det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer