Tjener millioner på fotballbilletter

Her er en av dem som tjener fett på svartebørsbilletter under fotball-VM: Johan Andersen og gutta i TXA Promotion har hittil solgt ti tusen billetter i Frankrike.

Johan Andersen regner med å selge enda fem tusen billetter før VM er ferdig. Og fotballhungrige tilskuere har måttet grave grundig i lommeboka for å få med seg en kamp. De siste dagene har for eksempel prisen på Norge- Brasil ligget mellom 5- 6000 kroner.

Lett å selge

- Billettene er vanskelige å få tak i, men lette å selge. Mange publikummere er i manko, og betaler nesten hva som helst for å se kampene. Det finnes jo alltid ledige billetter, selv om alt er utsolgt.

- Det er bare snakk om pris, fastslår Johan Andersen.

Han har vært i Frankrike siden Bordeaux-kampen, og har fire ansatte med seg på salgsturen. Han vil ikke si noe om firmaets avanse på billettene, men den er trolig på mellom 500 og 3000 kroner per billett. Det betyr millionoverskudd i drømmeklassen.

- Vi har ikke full oversikt ennå, men regner med å gjøre store penger, ja, bekrefter han.

«Systemet»
har skylden

Den norske billettselgeren takker «systemet» for den gode butikken firmaet gjør i Frankrike.

- Når Norges Fotballforbund bare får tildelt fire tusen billetter, sier det seg selv at det blir for lite. Dermed blir det marked for oss, sier Andersen.

Han kjøper billettene fra det han kaller «gode kontakter», og selger dem videre til reisebyråer, firmaer og privatpersoner med lommebok på størrelse med fotballinteressen. Stykkprisen per billett øker med antallet.

- Det er vanskeligere å få tak i mange billetter, derfor øker samtidig prisen, forklarer han. # HÅVER INN: Daglig leder i TXA Promotion, Johan Andersen, tjenere fett på billetter i fotball-VM. # FOto: OLA SÆTHER