Tjener millioner på fotballbilletter

Her er en av dem som tjener fett på svartebørsbilletter under fotball-VM: Johan Andersen og gutta i TXA Promotion har hittil solgt ti tusen billetter i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Johan Andersen regner med å selge enda fem tusen billetter før VM er ferdig. Og fotballhungrige tilskuere har måttet grave grundig i lommeboka for å få med seg en kamp. De siste dagene har for eksempel prisen på Norge- Brasil ligget mellom 5- 6000 kroner.

Lett å selge

- Billettene er vanskelige å få tak i, men lette å selge. Mange publikummere er i manko, og betaler nesten hva som helst for å se kampene. Det finnes jo alltid ledige billetter, selv om alt er utsolgt.

- Det er bare snakk om pris, fastslår Johan Andersen.

Han har vært i Frankrike siden Bordeaux-kampen, og har fire ansatte med seg på salgsturen. Han vil ikke si noe om firmaets avanse på billettene, men den er trolig på mellom 500 og 3000 kroner per billett. Det betyr millionoverskudd i drømmeklassen.

- Vi har ikke full oversikt ennå, men regner med å gjøre store penger, ja, bekrefter han.

«Systemet» har skylden

Den norske billettselgeren takker «systemet» for den gode butikken firmaet gjør i Frankrike.

- Når Norges Fotballforbund bare får tildelt fire tusen billetter, sier det seg selv at det blir for lite. Dermed blir det marked for oss, sier Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer