Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjener millioner på skisuksessen

Med seier i Tour de Ski nærmer Johaug og Sundby seg to millioner i premiepenger.

PÅ VEI MOT NOE STORT: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug kjemper en innbitt kamp om å vinne Tour de Ski. Der ligger det mest prestisje, men også mye penger. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
PÅ VEI MOT NOE STORT: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug kjemper en innbitt kamp om å vinne Tour de Ski. Der ligger det mest prestisje, men også mye penger. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet); Tour de Ski er det mest lukrative man kan vinne i langrennssporet. Den som kommer først til toppen av Alpe Cermis i morgen, kan innkassere den nette sum av 100 000 sveitserfranc for innsatsen. 

Det tilsvarer mer enn 900 000 kroner med dagens kurs.

Både Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug har som kjent vunnet Tour de Ski tidligere, og også i år må de to finne seg i å være storfavoritter før dagens nest siste etappe går av stabelen i Val di Fiemme.  

Martin Johnsrud Sundby leder med halvannet minutt på Petter Northug og Sergej Usstjugov, mens Therese Johaug ligger 25 sekunder bak Ingvild Flugstad Østberg i dameklassen.

Men Johaug er vanligvis så suveren opp den siste bakken at alt under ett minutts ledelse i favør Østberg må regnes som fordel Johaug.

Skulle de to favorittene dra det hele i land i morgen topper de det som allerede nå ser ut som en prispengefest for de to storløperne.

Begge to har allerede rundet 100 000 sveitserfranc i premiepenger denne sesongen, og vil altså doble totalen om de vinner Tour de Ski.

Det vil i så fall bety at både Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug nærmer seg to millioner kroner i rene premiepenger når vi er omtrent halvveis i sesongen. 

Den avsluttende sesongtouren i Canada i mars har også en premiepott på 100 000 sveitserfranc til vinneren. I tillegg deles det ut 15 000 sveitserfranc til vinneren av enkeltrenn i verdenscupen.

Med suksess i Tour de Ski ligger begge også godt an til å vinne verdenscupen totalt. Det vil i så fall utløse nye 34 000 sveitserfranc i premiepenger. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media