- Tjener mindre i Vålerenga

Derek avviser at det er pengene som lokker.

VALLHALL (Dagbladet.no): Jan Derek Sørensen ble ikke enig med Lyn om ny kontrakt. I stedet kom Vålerenga på banen med et tilbud han ikke kunne takke nei til. I dag signerte han en toårskontrakt med byrivalen Vålerenga.

Det er lett å dra slutningen at han er lokket av mer penger. Det gjør i alle fall flere blant Lyn-tilhengere.

33-åringen selv avviser dette på det sterkeste.

- Jeg hører at Morgan sier at jeg ville sprenge lønnsbudsjettet i Lyn. Det medfører ikke riktighet. Faktisk går jeg ned i lønn i Vålerenga, sier han til Dagbladet.no etter at han ble vist fram i Vålerenga-drakt i klubblokalene i Vallhall i ettermiddag.

- Jeg håper det viser at jeg først og fremst er glad for å komme hit for å spille fotball.

Bohinen bekrefter

Vålerengas sportslige administrative leder Lars Bohinen hevder også at Sørensen går ned i lønn.

- Jeg vil slette inntrykket av Jan Derek som en grisk spiller. Han går rett inn i vårt lønnssystem, og vi er ikke ledene i Norge på lønnsnivå, sier Bohinen til Dagbladet.no.

TIL RIVALEN: Jan-Derek Sørensen ble vist fram i Vålerenga-drakt i klubblokalene i Vallhall i ettermiddag. Foto: Scanpix
TIL RIVALEN: Jan-Derek Sørensen ble vist fram i Vålerenga-drakt i klubblokalene i Vallhall i ettermiddag. Foto: Scanpix Vis mer

Sørensen vil ikke overdramatisere bruddet i forhandlingene med Lyn, men oppsummerer nøkternt:

- Jeg ble ikke enig med Lyn om ny kontrakt. Hadde vi blitt enige i høst, hadde jeg fortsatt i Lyn. Når det ikke skjedde og Vålerenga kom på banen, var valget enkelt. Jeg er stolt over at seriemestrene kontaktet meg, sier Sørensen.

Hetses av Lyn-fansen

På nettsidene til Lyns supportere, Bastionen, raser diskusjonen på et ufint nivå. Sørensen skjelles ut og trues på det groveste.

- Det er sånn man må ta med seg. Jeg tror det der roer seg. Og det er altså ikke slik at jeg ønsket å skvise Lyn for penger, sier Derek.

Sørensen har kontrakt med Lyn ut året, men Vålerenga ønsker nå å tilby Lyn en kompensasjon for de resterende ukene av kontrakten, slik at han kan bli klar for Vålerenga i Royal League-kampene som spilles før jul.

- Vi vil komme med et tilbud til Lyn, sier Lars Bohinen.

- Et skritt oppover

Jan Derek Sørensen sier han fortsatt har mange venner i Lyn, og at han regner med at det ikke vil endre seg. Likevel gleder han seg til nye utfordringer i Vålerenga.

- Slik jeg ser det er Vålerenga ett skritt oppover. Jeg gleder meg til å spille på Ullevaal foran masse Vålerenga-fans, sier han.

Og Klanen-talsmann Gjermund Nordtug mener at Derek omsider har tatt til vettet når han velger klubben fra Oslo øst.

Sørensen er både oppvokst og fortsatt bosatt på østkanten i Oslo, og smiler forsiktig av påstanden om at han skal ha tatt til vettet. Men han avslører at han aldri har hatt noen spesielle favorittklubber.

- Jeg fulgte ikke med på fotball da jeg var ung. Jeg var ikke interessert i verken Vålerenga, Lyn, Lillestrøm eller Mjøndalen.

- Hva var du egentlig interessert i?

- Jeg var interessert i å spille fotball, sier Derek.

Hentet som spiss

Spille fotball håper han å få sjansen til også hos Vålerenga. Han er primært hentet inn som spiss, men Vålerenga vet også at de kan bruke ham på begge kanter. Selv ønsker Derek helst å spille spiss.

- Men nå må jeg bevise noe igjen, jeg må overbevise om at jeg er god nok for laget. Jeg håper det kan gi meg et ekstra puff, og gjøre meg bedre foran neste sesong.

Kanskje blir det også en sesong med mer fokus på fotball. Den siste sesongen i Lyn har handlet mye om utenomsportslig støy, agenter og forsvunne lagkamerater. Uten at Derek vil klage på det.

- Jeg synes vi spillerne har vært flinke til å holde fokus på fotballen. Det er en meget god prestasjon å likevel klare å vinne bronse. Vi har ikke latt støyet forstyrre oss, og det er også en god prestasjon, sier Jan Derek Sørensen og tenker et øyeblikk.

- Vi har hatt det bra i spillergruppa i Lyn.