Tjener minst - har flest bøter

Han er fra Vimmerby, kalles for «Vimseby» og har lett for å forsove seg. Derfor betaler Eric Linus Johansson (23) mest i bøter i Vålerenga - selv om han tjener minst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vinner vi i kveld, skal jeg bruke bonusen til å kjøpe ny vekkerklokke, sier Vålerenga-løperen til Dagbladet foran den sjette NM-finalen. Han er én av fire svensker i klubben, og har kommet som en rakett i sluttspillet. Men om morgenen er ikke farta like høy.

- Første gang jeg forsov meg, var til morgentreninga foran serieåpningen. Verre start kunne jeg ikke fått. Neste gang var til bortekampen mot Bergen. Da måtte tre av lagkameratene hente meg hjemme på Risløkka. Enden på visa var at samtlige kom for seint til flyet. Selvfølgelig tok jeg alle bøtene, sier Eric Linus Johansson.

Den siste tida har han skjerpet seg kraftig, både på og utafor isen.

- Da jeg kom fra Hasle/Løren, hadde jeg en slapp innstilling til livet. Hvor mange hundrelapper jeg har punget ut i bøter, har jeg ikke tall på. For å overleve, jobber jeg i Park- og Idrettsvesenet ved siden av hockeyen. Nå spiller jeg for ny kontrakt neste sesong. Jeg har aldri kommet for seint til en dropp, stortrives i gjengen og vil gjerne bli, sier han.

Aldri vunnet noe

Foreløpig har han til gode å vinne noe på hockeybanen. Med hjemmeseier i kveld, er han norgesmester. For Vålerenga kan det bli bøtte nummer 23.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer