Tjener nesten tre millioner som stallfyll

Her er noen av Tippeligaens benkeslitere med millionlønn.

KLIN KOKOS: Bjørnar Holmvik er blant Branns aller best betalte spillere, men har startet flere kamper på benken enn på banen denne sesongen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KLIN KOKOS: Bjørnar Holmvik er blant Branns aller best betalte spillere, men har startet flere kamper på benken enn på banen denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Norsk fotball går gjennom en kraftig hestekur for å sikre klubbenes eksistens i årene framover, men fortsatt sitter det spillere på lukrative kontrakter rundt om i landet.

Så lenge de spiller og presterer bra kan lønna kanskje forsvares - men verre er det med dem som tjener fett uten å bidra nevneverdig.

Dagbladet har sjekket hva enkelte spillere i sistnevnte kategori står oppført med i skattbar inntekt i siste tilgjengelige ligning, som ble offentliggjort i dag.

Tallene er ikke videre lystig lesning for de økonomiansvarlige i klubbene.

Benkesliterne på topp Brann er blant dem som sliter aller tyngst økonomisk, og det er kanskje ikke rart når selv benkesliterne håver inn flerfoldige millioner kroner årlig.

I Brann troner islandske Gylfi Einarsson på topp med formidable 2 803 772 i nettoinntekt. I 2009 spilte han sju kamper fra start, 17 som innbytter og scoret ett mål. 

I år ser det enda verre ut: Einarsson har vært på banen i bare fem kamper, én av dem fra start.

Bjørnar Holmvik gikk fra Stabæk til Brann før 2009-sesongen, og det ble et innbringende bytte for venstrebacken. I skattelistene står 25-åringen med en nettoinntekt på 2 737 206 kroner for fjoråret, i et år hvor han spilte fra start i 17 kamper og startet på benken i 12.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.