Tjener nesten tre millioner som stallfyll

Her er noen av Tippeligaens benkeslitere med millionlønn.

KLIN KOKOS: Bjørnar Holmvik er blant Branns aller best betalte spillere, men har startet flere kamper på benken enn på banen denne sesongen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KLIN KOKOS: Bjørnar Holmvik er blant Branns aller best betalte spillere, men har startet flere kamper på benken enn på banen denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Norsk fotball går gjennom en kraftig hestekur for å sikre klubbenes eksistens i årene framover, men fortsatt sitter det spillere på lukrative kontrakter rundt om i landet.

Så lenge de spiller og presterer bra kan lønna kanskje forsvares - men verre er det med dem som tjener fett uten å bidra nevneverdig.

Dagbladet har sjekket hva enkelte spillere i sistnevnte kategori står oppført med i skattbar inntekt i siste tilgjengelige ligning, som ble offentliggjort i dag.

Tallene er ikke videre lystig lesning for de økonomiansvarlige i klubbene.

Benkesliterne på topp Brann er blant dem som sliter aller tyngst økonomisk, og det er kanskje ikke rart når selv benkesliterne håver inn flerfoldige millioner kroner årlig.

I Brann troner islandske Gylfi Einarsson på topp med formidable 2 803 772 i nettoinntekt. I 2009 spilte han sju kamper fra start, 17 som innbytter og scoret ett mål. 

I år ser det enda verre ut: Einarsson har vært på banen i bare fem kamper, én av dem fra start.

Bjørnar Holmvik gikk fra Stabæk til Brann før 2009-sesongen, og det ble et innbringende bytte for venstrebacken. I skattelistene står 25-åringen med en nettoinntekt på 2 737 206 kroner for fjoråret, i et år hvor han spilte fra start i 17 kamper og startet på benken i 12.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer