Tjener nesten tre millioner som stallfyll

Her er noen av Tippeligaens benkeslitere med millionlønn.

<strong>KLIN KOKOS:</strong> Bjørnar Holmvik er blant Branns aller best betalte spillere, men har startet flere kamper på benken enn på banen denne sesongen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KLIN KOKOS: Bjørnar Holmvik er blant Branns aller best betalte spillere, men har startet flere kamper på benken enn på banen denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Norsk fotball går gjennom en kraftig hestekur for å sikre klubbenes eksistens i årene framover, men fortsatt sitter det spillere på lukrative kontrakter rundt om i landet.

Så lenge de spiller og presterer bra kan lønna kanskje forsvares - men verre er det med dem som tjener fett uten å bidra nevneverdig.

Dagbladet har sjekket hva enkelte spillere i sistnevnte kategori står oppført med i skattbar inntekt i siste tilgjengelige ligning, som ble offentliggjort i dag.

Tallene er ikke videre lystig lesning for de økonomiansvarlige i klubbene.

Benkesliterne på topp
Brann er blant dem som sliter aller tyngst økonomisk, og det er kanskje ikke rart når selv benkesliterne håver inn flerfoldige millioner kroner årlig.

I Brann troner islandske Gylfi Einarsson på topp med formidable 2 803 772 i nettoinntekt. I 2009 spilte han sju kamper fra start, 17 som innbytter og scoret ett mål. 

<strong>BRANNS BEST BETALTE:</strong> Gylfi Einarsson.  
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BRANNS BEST BETALTE: Gylfi Einarsson. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

I år ser det enda verre ut: Einarsson har vært på banen i bare fem kamper, én av dem fra start.

Bjørnar Holmvik gikk fra Stabæk til Brann før 2009-sesongen, og det ble et innbringende bytte for venstrebacken. I skattelistene står 25-åringen med en nettoinntekt på 2 737 206 kroner for fjoråret, i et år hvor han spilte fra start i 17 kamper og startet på benken i 12.

I år har Holmvik sittet mer på benken enn han har deltatt på banen.

Einarsson og Holmvik var om man skal tro skattelistene lønnsledende i bergensklubben i fjor, en mann som Erik Huseklepp hadde til sammenligning like over to millioner kroner i nettoinntekt og var bare klubbens sjuende best betalte spiller. 

Muligens er lønna noe lavere for de to i år: I Tippeligaen er det ikke uvanlig at spillerne får bonus på opp mot 20 000 kroner for å ha vært på banen i en seier, i tillegg til bonus for antall spilte kamper. Men Bergens Tidende har tidligere skrevet at Holmvik har en lønnspakke på ni millioner kroner over tre år.

Ute i kulda
Antar vi at gjennomsnittslønningene i Tippeligaen i år ligger på noenlunde samme nivå som i fjor, og ser på noen av spillerne som har fått lite spilletid i 2010, er det nok av folk med millionlønn.

<strong>MILLIONLØNN:</strong> Marius Johnsen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
MILLIONLØNN: Marius Johnsen. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Vålerengas Bengt Sæternes står oppført med skattbar inntekt på 2 298 693 kroner, og har bare to kamper fra start i serien. Forrige sesong var han derimot et førstevalg i skadefraværet til Mohammed Abdellaoue.

Lagkamerat Lars Iver Strand er helt ute i kulda, to kamper som innbytter er hele beholdningen for mannen som var en av Martin Andresens første signeringer i klubben.

Lønna varmer nok likevel, ifølge skattelistene hadde 27-åringen en skattbar inntekt på 1 360 249 kroner.

I Lillestrøm har skadeforfulgte Marius Johnsen fått ett innhopp gjennom hele sesongen. Om han hever samme lønn som i 2009 har han likevel en skattbar inntekt på over halvannen million kroner.

Starts Bernt Hulsker har markert seg mer på Kristiansands nattklubber enn på tippeligabaner i år, og står uten nettkjenning i eliteserien.

<strong>MILLIONLØNN:</strong> Bernt Hulsker. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MILLIONLØNN: Bernt Hulsker. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

2009-ligninga er langt hyggeligere lesning: Da tjente han 1 522 020 kroner. I forrige måned annonserte også Start at Hulsker ikke får fornyet sin kontrakt etter denne sesongen.

Veteranlønn
Superveteran Roar Strand har fire kamper fra start og sju som innbytter i Rosenborg i år, men nærmere to millioner i lønn ifølge 2009-tall. Fredrik Winsnes har heller ikke fått det til å svinge på Lerkendal etter overgangen fra Strømsgodset foran denne sesongen.

Da gikk han nok noe opp i årslønn sammenlignet med det han hadde på Marienlyst: 1 188 228 kroner.

I Viking har Alexander Ødegaard startet nesten like ofte på benken som på banen denne sesongen. I starten av 2009 signerte han for fire nye år med siddisene, og i skattelistene står han oppført med drøye halvannen million kroner.

<strong>MILLIONLØNN:</strong> Lars Iver Strand. 

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
MILLIONLØNN: Lars Iver Strand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer