Tjener raske penger

Hver gang en norsk skøyteløper setter verdensrekord tjener Peter Mueller penger. Nå har landslagstreneren ringt sportsjef Finn Aamodt og bedt ham finne fram sjekkheftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CALGARY (Dagbladet): -  Jeg ønsker ikke at vi bare slår de andre nasjonene denne helga - jeg vil ødelegge dem, sier Peter Mueller til Dagbladet.

-  Og den beste måten å gjøre det på er å knuse verdensrekorden på 5000 meter (6.14.66) i morgen.I skøyeforbundets budsjett er 70|000 dollar (ca 450|000 kroner) øremerket verdensrekordbonuser til den amerikanske landslagstreneren. Før verdenscupen starter med 1500 meter i Calgary i kveld har Eskild Ervik åpnet Peter Muellers prestasjonskonto gjennom å forbedre 3000 meter-rekorden to ganger allerede. Og mer skal det bli før jula ringes inn.

Vil ydmyke Nederland

Peter Mueller er nemlig overbevist om at de norske skøytegutta setter fire eller fem verdensrekorder til innen utgangen av året.

-  Og det har jeg gitt Finn Aamodt beskjed om. Jeg ønsker nemlig en bonusutbetaling før jul, sier han.

Peter Mueller er ikke typen som sier at vi skal gjøre så godt vi kan og så får vi se hva klokka viser når løperne passerer målstreken.

-  På 5|000 meteren her i morgen blir jeg skuffet om ikke Eskil Ervik, Lasse Sætre og Øystein Grødum går under den gjeldene rekorden, sier han.

Best i alt

ALVORLIG GØY : Skøytegutta er i strålende form foran dagens verdenscupåpning i Calgary. Trener Peter Mueller (t.h.) har store ambisjoner på vegne av blant andre Petter Andersen. Foto: Aleksander Nordahl
ALVORLIG GØY : Skøytegutta er i strålende form foran dagens verdenscupåpning i Calgary. Trener Peter Mueller (t.h.) har store ambisjoner på vegne av blant andre Petter Andersen. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

-  I Salt Lake City neste helg skal den rekorden som settes her forbedres ytterligere. Og når 10|000 meter kommer på programmet for første gang i Heerenveen i begynnelsen av desember skal vi ta den rekorden også (12.58.92.)

-  Vi skal ta den fra nederlenderne på deres egen hjemmebane og samtidig fortelle dem at det de går for i år er fjerde, femte og sjetteplasser.

Tøff i trynet, sier du - Peter Mueller har i hvert fall stukket fram haka. Og i følge den amerikanske trenerguruen handler det ikke om forhånds-hype. For han snakker ikke om annet enn det han ser de norske løperne presterer på trening.

Hvilket er fenomenalt.

-  I 99,99999 prosent av tilfellene vil det vi presterer på en normal dag være bedre enn det konkurrentene presterer på sitt aller beste. Tenk da hva vi kan gjøre når alt klaffer. Og det skal klaffe denne vinteren - vi har brukt tre år på å bygge dette laget til det det er.

-  Vi er ikke i Calgary for å feriere. Vi er her for å vinne og sette verdensrekorder, sier Peter Mueller til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer