Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tjener selv penger på alkohol

Seinest i helga truet Rune Bratseth med å forlate stillingen sin i RBK dersom det blir servert VIP-alkohol på Lerkendal. Men det forhindrer ikke sportsdirektøren i å ha egne penger plassert i en ølprodusent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom firmaet Rune Bratseth AS har Rosenborg-direktøren plassert penger i fem ulike aksjefond til en samlet markedsverdi av 610300 kroner på likninga for år 2000. Det er gjennom fondet Firstnordic Norge II, der Bratseth hadde andeler til en markedsverdi av 157562 kroner på likninga i fjor, at Bratseth har penger plassert i alkohol. Fondet har Orkla som sin nest største investeringspost. 8,98 prosent er investert i selskapet som er Nordens største ølprodusent. Orkla eier blant annet de tre store bryggeriene Ringnes, Carlsberg og Pripps.

- Jeg er totalt uinteressert i å følge med på hva fondene mine investerer i, og jeg har ikke tid til det heller. Men jeg er interessert i at de går i pluss, selvfølgelig, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Takket være fondet Firstnordic Norge II hadde Bratseth en papirgevinst på 30000 kroner i fondet i fjor.

Uvitende

- I styret og markedsavdelingen er det et sterkt ønske om å konsumere alkohol i de nye VIP-losjene. Dersom RBK vil gjennomføre alkoholservering etter et eventuelt skjenkeløyve-ja fra Trondheim komune, vurderer jeg å si opp stillingen min som sportsdirektør, sa Bratseth i helga. Men pipa fikk en helt annen lyd da Dagbladet ringte for å konfrontere ham med hans egne investeringer.

- Har idrettsstjerner og idrettskjendiser en forpliktelse til ikke å investere i selskaper som produserer alkohol?

- Altså, jeg vil ikke ha noe sånn.., jeg vil snakke for meg sjøl, jeg.

- Ja, la oss snakke om deg, da.

- Jeg vil jo prøve å unngå å komme borti ting som er problematisk sånn sett. Men hvis folk forvalter dette for meg, kan jeg plutselig ha kommet borti ting uten at jeg veit det, sier Rune Bratseth.

- Men har du som idrettsprofil en forpliktelse rent etisk til å følge med på hva dine fond investerer i?

- Det kan godt hende at du er inne på noe der, at dette er noe vi bør følge bedre med på. Du kan sikkert plutselig stå der med at det fondet har jo gjort sånn og sånn. Og det er kanskje det du prøver å si nå?

- Ja, et av fondene dine investerer kraftig i Orkla som er Nordens største ølprodusent.

- Men jeg handler også på Rema, og der selger de også øl, skyter Bratseth inn.

- Litt krampe

- Men her snakker vi om en ølprodusent, og det blir jo litt annerledes, Bratseth?

- Jeg har ikke tenkt å gjøre noe med dette. Da synes jeg det blir litt krampe. Jeg får heller prøve å gjøre noe med det jeg kan gjøre noe med, sier sportsdirektøren og sikter til VIP-serveringen på Lerkendal.

- Men du kan jo gjøre noe med dette også?

- Ja da, men som sagt visste jeg ikke om dette. Så at jeg skal gjøre noe med dette, tviler jeg på, for å si det rett ut.

- Fondene dine ligger på nettet, og du kan til enhver tid følge med på hva de investerer i.

- Ja, men for det første er jeg totalt uinteressert i det, og for det andre har jeg ikke tid, parerer sportsdirektøren.

- Jeg må si at hele denne problemstillingen er svært søkt og den har allerede blitt en stående vits på RBK-brakka. Her stikker jeg hodet fram for å kjempe mot sammenblanding av idrett og alkohol, og så er dere bare ute etter å ta meg med buksene nede, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

GODE PENGER: Takket være investeringer i fondet Firstnordic Nordic II hadde Rosenborg-direktør Rune Bratseth en papirgevinst på 30.000 kroner i fjor. Fondet har Orkla, Nordens største ølprodusent, som sin nest største investeringspost.
Hele Norges coronakart